Familie foto’s

Familie foto’s ophangen ik heb daar een dubbel gevoel bij. Een klein lijstje met foto in de wc vind ik leuk, maar van die grote canvas prenten met de hoofden van mijn kinderen erop vind ik weer minder fraai. Ik zie ze immer toch al elke dag? Familie foto’s, ik vind ze leuk, maar dan niet in traditionele vorm. Ik kies liever voor een alternatief!

Foto collage

Wat ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan is foto’s afdrukken in collage vorm. Een poster met daarop allemaal kleine fotootjes van het afgelopen jaar. Leuk om het jaar mee af te sluiten zo’n overzicht met mooie herinneringen. Het is niet duur, en je hebt een mooi bewaar documentje voor later.

foto: instawall.nl

Zo’n poster hang ik dan op de wc. Je kunt eigenlijk wel concluderen dat familie foto’s wel te vinden zijn in mijn huis, alleen nog niet in de woonkamer. Tot afgelopen week……

Instawall

Het jaar is alweer bijna voorbij, dus tijd om weer eens een leuke collectie foto’s af te drukken. Dit jaar besloot ik toch overstag te gaan en te kiezen voor een foto collage voor in de woonkamer. Het leek mij erg gezellig om er eentje boven de eettafel te hangen in plaats van op de wc.

Ik had wel 2 wensen, 1. Formaat. Ik hou altijd van grote posters en lijsten. Liever 1 grote blikvanger, dan rommelige meerdere kleine lijstjes bij elkaar. 2. Duurzaam materiaal. Een collage afgedrukt op een stuk mooi materiaal vind ik in de woonkamer net even wat chiquer staan dan een ingelijste poster.

foto: instawall.nl

En als je dan kiest voor een duurzamere maar ook duurdere afdruk wil je natuurlijk niet dat de foto’s te snel gedateerd raken. Ik koos er daarom voor om foto’s te gebruiken van de afgelopen 9 jaar + 3 foto’s van onze eigen jeugd.

Via Instawall online kon ik inloggen met mijn computer/Instagram of Facebook en heel makkelijk foto’s van mijn computer inladen. (Leuk om met deze foto’s ook eens een keer wat nuttigs te doen, behalve online posten!)

Ik maakte ook nog een paar foto’s van oude jeugdfoto’s. Gewoon met mijn Iphone (7) prima kwaliteit voor afdruk.

Aluminum

Ik koos voor een aluminium instawall. Deze afdruk techniek heeft als eigenschap reliƫf. Dit zorgt voor o.a. voor beetje diepte in de foto wat een mooi effect geeft. Ook is een aluminum print extra mat , en heb je dus geen last van spiegelingen. Ik hang de print op een zonnige plek, dus een spiegeling is dan niet wenselijk.

Dit was de selectie die ik samenstelde.

familie

Ik koos ervoor om de foto’s af en toe af te wisselen met een tekst of een hartje. Dit geeft een speels effect en zorgt voor een beetje luchtigheid. Ook koos ik voor een verticale lijst, net even wat anders dan standaard.

familie

De lijst kwam in een doos en leek zo met mijn dochter ernaast echt extreem groot. Maar het grappige is dat zodra je de prent ophangt, het helemaal klopt in verhouding met de muur en de lijst totaal niet te groot lijkt.

Je betaald een stukje meer voor formaat, maar een groot object geeft ook een prachtig groots effect. En als je dan toch een grote muur beschikbaar hebt is dat het dubbel en dwars waard.

 

Het resultaat was boven verwachting mooi. De foto’s zijn haarscherp afgedrukt, en het was ondanks alle verschillende foto’s toch echt een geheel.

De kinderen vonden het een feest om te zien. Lachen, gieren, en brullen om de oude de foto’s waar ze zichzelf in terug zagen. En natuurlijk onderlinge wedstrijdjes houden wie er het meeste op staat (met heus kladblok en pen erbij!)

En ze ontdekken elke keer wel weer wat nieuws!

Foto’s die normaal verdwijnen op een oude pc gaan op deze manier niet verloren. De plaat hangt nu boven de tafel, maar de plaat is ook erg leuk om op de grond te zetten. Je kan het lekker laten circuleren door het huis.

Ik ben er blij mee ! Doe jij thuis ook iets met foto’s ?

TIP: ivm black friday dit weekend 10% korting op alles met code: BLACKFRIDAY18 via Instawall .nl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *