U elementen

Ik weet eigenlijk pas sinds kort wat u elementen zijn, maar daar kom ik zo op terug.

Het begon allemaal in mijn eigen buurt in Groningen. Ik zag ze staan voor een deur 2 kleine betonnen bankjes.

u elementen

Ik vond ze meteen al hartstikke mooi om te zien. Je ziet het in de stad wel eens vaker dat mensen een bankje voor de deur op de stoep zetten om lekker buiten te kunnen zitten. Vaak zijn ze van hout, en soms van metaal. Maar beton zag ik eigenlijk pas voor het eerst in mijn buurt.

Bankjes voor de deur zijn ideaal als je weinig of geen tuin hebt en je wilt toch nog even dat ochtend zonnetje meepakken op een warme zomerse dag. Heerlijk met een kopje koffie erbij, toch buiten zitten in de binnenstad.

En dat moet de eigenaar van deze bankjes ook gedacht hebben. De bankjes staan er al een aantal jaren, en worden met veel plezier gebruikt. Ook zelfs door toevallige passanten die even willen uitrusten. En het voordeel van zo’n beton bankje is ook dat het niet gestolen wordt. Het heeft weinig waarde, en nog belangrijker het is niet te tillen!

Low budget idee

Ik heb altijd gedacht dat deze bankjes van 1 of ander design was, totdat ik ze ineens tegen kwam op het internet als

U elementen

Het blijkt gewoon een tuin bouw/beton element te zijn. Blokken waar je van alles mee kunt bouwen in de tuin. En ze zijn ook nog eens heel voordelig . voor minder dan €18,- heb je al een “bankje” in je bezit. Heel creatief gevonden dus om van zo’n simpel bouw element een bankje te maken. En ook nog eens erg low budget, en daar hou ik van!

Ik ben meteen gaan zoeken naar meer inspiratie over deze blokken en kwam het volgende tegen.

Haard hout kast:

Als je 2 van U elementen tegen elkaar aan zet krijg je dus een kast. Prima plekje om haard hout goed droog in te bewaren, en het staat ook nog eens super strak in de tuin.

bron: Pinterest

bron: betondingen.nl

En op deze foto zijn de blokken zelfs gebruikt in huis. Alleen moet je dan wel een grote ruimte hebben waar de industriële look tot zijn recht komt.

En hier zijn de blokken gebruikt in een museum. Je zou zo toch niet zeggen dat dit 2 low budget beton u elementen zijn!

Maar mijn favoriete style item is toch wel het bankje voor buiten.

Een kussentje erop en je stoere tuin/voordeur item is helemaal af.

Low budget, onverwoestbaar en harstikke hip!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *