Wil je je huis opknappen? Daar komt natuurlijk de nodige stress bij kijken. Maar voordat je al meteen met de handen in het haar zit… er zijn genoeg dingen die je kunt doen om de renovatie zo makkelijk en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Benieuwd naar onze tips?

Bekijk het aanbod

Het is slim om het aanbod goed te bekijken. Je hebt namelijk veel materialen, items en producten om uit te kiezen als je je woning gaat aanpakken. Wat zijn voor jouw woning de beste opties? Veel is gewoon via je telefoon of laptop al te bekijken.
Bestel bijvoorbeeld online kunststof kozijnen, om je huis mee op te knappen.
Daarmee geef je je huis direct een frissere look.


En dit kun je voor een heleboel onderdelen doen. Een ideale manier om tijd en energie te besparen. Hoe meer je weet van de opties die je hebt, hoe makkelijker je het jezelf ook maakt. Stop dus voldoende tijd in dat stukje van de voorbereiding.

Planning en budget


Over dat stukje voorbereiding gesproken! Wat ook zeker nuttig is, is het maken van een planning. Stel hiervoor een budget op dat je beschikbaar hebt voor je verbouwing.

Alle plannen die je hebt, werk je vervolgens uit. Pak je vooral de buitenkant of de binnenkant van de woning op? Welke kamers wil je opknappen?
Welke moderne oplossingen zijn er om uit te kiezen? En past dit allemaal binnen je budget? Je verkleint zo de kans dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. En dat vormt immers vaak juist de reden voor hoofdpijn bij een verbouwing.

Materialen met een lange levensduur


Natuurlijk is het de bedoeling dat je je woning weer zo lang mogelijk kunt gebruiken na de renovatie, zonder dat er iets snel kapot gaat of achteruit gaat in kwaliteit. Kies daarom voor materialen met een lange levensduur. Hier kun je bewuste keuzes in maken.
Wil je de voordeur of achterdeur vervangen? Ga dan voor kunststof deuren, die wel tegen een stootje kunnen. Kunststof gaat langer mee dan hout, wat zeker een pluspunt is. De look van zo’n deur is extra modern, wat ook een voordeel is.
En je maakt hiermee meteen een duurzame keuze.

woningrenovatie


Het is immers beter voor het milieu als je minder snel weer iets opnieuw hoeft te vervangen aan je woning. Nog een belangrijke reden dus, om hier de beste producten voor uit te zoeken met een lange levensduur.

Professionals inhuren

Als je comfort vooropstelt bij een verbouwing is het slim om bouwpersoneel in te huren. Dit personeel kan het werk doen! Ga bijvoorbeeld op zoek naar een betrouwbare aannemer.
Deze persoon kent vaak zelf geschikt personeel, maar je kunt ook helpen bij de zoektocht. Ben je zelf handig en wil je toch een steentje bijdragen aan de verbouwing? Doe dit dan altijd in goed overleg.
Met name de wat toegankelijkere klussen kun je vaak prima zelf oppakken. Daarmee bespaar je immers wel weer de nodige kosten op het budget.

Tijdelijk een andere woning

Je kunt tijdens de verbouwing in je eigen huis blijven wonen. Maar eerlijk is eerlijk, echt gelukkig word je daar niet van. Mocht het budget het toelaten, dan is het slim om tijdelijk op een andere plek te gaan wonen.
Huur een (vakantie)huis bijvoorbeeld. Doe dit tijdens de gehele verbouwing. Of anders in ieder geval voor het gedeelte van de verbouwing waarbij het hele huis overhoop ligt en er veel geluidsoverlast is.

Zeker als je bouwpersoneel aan het werk zet, heb je daar zo eigenlijk nauwelijks tot geen last van. En dat is toch wel de meest ideale manier om je huis op te knappen. Je kunt misschien ook vragen of je tijdelijk bij familie of vrienden kunt verblijven, dat is een andere optie om te overwegen.
Of boek een vakantie tijdens een gedeelte van de verbouwing. Zo kun je er helemaal even van ontsnappen, mocht dit je wens zijn.

Kijk wat er in jouw situatie mogelijk is om de verbouwing zo comfortabel mogelijk te maken. Misschien spreken sommige van de bovenstaande stappen je aan, en andere stappen weer niet. Die keuze is uiteraard volledig aan jou.
We wensen je in ieder geval veel succes met de renovatie! Richt je ogen op het eindresultaat: voor je het weet, is het zover. En dan ga je genieten.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *