Interieurtrends 2019

2019 staat alweer bijna voor de deur, tijd om eens even de balans op te maken welke interieur trends we gaan terug zien, welke erbij komen, en misschien zelfs verdwijnen in het huis. Ik zal de trends een beetje laten zien doormiddel van mijn eigen interieur en hoe dit zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Dag pastel

De pastel tinten verdwenen qua trend al een beetje naar de achtergrond. Zelf merkte ik ook al dat ik er een beetje op uitgekeken raakte. Mijn “early dew” kleur verdween van de muur, maar ook de fel gekleurde accessoires gingen de deur uit.

Ik heb even 3 foto’s onder elkaar gezet van 2016 naar 2018

2016

Hier zie je dat ik nog los ging op de gekleurde accessoires. Ook wel “wit wonen met kleur” genoemd. Het voordeel van deze stijl is wel dat je door de witte basis het interieur weer makkelijk kunt omgooien door eventueel een likje verf nieuwe accessoires. En dit is wat ik de afgelopen 3 jaar ook gedaan heb. Onze kamer transformeerde stapje voor stapje naar een andere stijl.

2017

De felle kleurtjes verdwenen steeds meer uit onze kamer, en het groen deed zijn intrede. Ook in de vorm van planten wat tevens ook 1 van de trends is die we in 2019 nog steeds zullen blijven zien. Van nul planten groeide het groen in ons huis naar 40 (!) planten. Op deze foto zie je al een paar plantjes in beeld komen.

2018

Het pastel maakte plaats voor donkergroen (wat tevens ook een kleurtrend is die we in 2019 vaker zullen zien) en de materialen van de accessoires kregen bij mij een natuurlijker look door het gebruik van natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld; rotan, hout katoen messing en wol. Dit zie je ook terug op de foto.

Natuurlijke materialen is een trend die door zal doorzetten in 2019. Duurzaamheid is erg populair geworden en dat zien we ook terug in huis. We willen interieur wat langer mee gaat, en het liefst ook nog eerlijk geproduceerd. Dit is ook weer zo’n trend die we in 2019 gaan doorzetten.

jaren 70 80

Ik heb nu gekozen voor een natuurlijke look bij mij in ons huis, maar dat is niet de enige trend die we gaan zien. Invloeden uit de jaren 70 en 80 zullen we ook gaan herkennen en dat is juist een stijl met veel kleur.

Alleen zullen deze kleuren warmer zijn dan de felle kleurtjes die ik zelf in huis had 3 jaar geleden. Denk aan kleuren als diepblauw, curry geel (en goud!) maar ook beige tinten en bruin. En dan zie je dat Flexa het beige heeft vertaald in “Spiced Honey” de kleur van het jaar 2019

interieurtrends

foto: Flexa

Ook hier zie je hoe warm het interieur op deze foto is aangekleed. dit is een kleurenpallet die we zullen aantreffen in 2019.

Een goede inspiratie bron voor de 2019 trend is Interieur blogger: Theobert Pot. Deze foto is gemaakt op de VT wonen beurs 2018.

interieurtrends

foto: Thenicestuffcollector.com

Ook hier zie je weer alle trend elementen terug die ik benoemd heb in de bovenstaande tekst. Donkere warme kleuren, veel planten, natuurlijke en pure materialen en jaren 70 invloeden.

Je kan wel zeggen dat deze kamer een prima vertaling is van de trend die komen gaat. tip: Theodore Pot is ook te volgen op Instagram.

Zelf pak ik uit trends altijd mijn eigen dingetjes eruit en geef ik er mijn persoonlijke draai aan. En dat maakt een interieur ook uniek, en dat is tevens een tip die ik je graag wil meegeven. Trends volgen is leuk, maar volg ze niet letterlijk kijk wat bij je past en pik jouw favorieten eruit.

Voor nog meer interieur inspiratie en de trends van 2019 kijk eens online bij Meubelcity

Ik ben benieuwd welke trend van 2019 jouw het meeste aanspreekt! Laat je een reactie achter?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleuren als Early Dew, zacht roze en mint maken plaats voor warmere en donkere tinten. Voorbeelden

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Merel

Ik heb dus net dit weekend de kleur diepblauw op de muur achter mijn bed geschilderd. Gecombineerd met wat vintage, planten, gordijnen met een luxe glans en wat donkere accessoires (met kraakhelder wit beddengoed voor de frisse tegenhanger) , goud en wat verlours. Vooralsnog gaat alleen de slaapkamer die kant op. De woonkamer houd ik liever wat neutraler.

redactie

Wauw dat klinkt fantastisch! helemaal volgens de trend… Zit je ook op Instagram ? ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *