Slaapkamer geheimen

De slaapkamer warmer knusser en “winterproof” maken hoe doe je dat?

Het begint bij mij allemaal met een extra deken. Als je samen een deken deelt moet je maar net de zelfde warmte behoeftes hebben. Bij ons in bed is dit niet het geval, en ben ik diegene die het altijd kouder heeft. Daarom kocht ik een tijdje terug 1 persoons dekbedden bij de Kwantum. Deze dekbedden hebben al een opdruk waardoor hoes overbodig is.

Ideaal om te gebruiken als extra deken! Zo’n deken staat net even wat gezelliger dan een extra (oude)dekbed met hoes.

slaapkamer

Ik heb 2 varianten, leuk om af en toe af te wisselen!

Zachte voeten

Als tweede leg ik in de winter een schapenvacht op de grond, lekker voor de voetjes bij het opstaan. En om het warme gevoel helemaal af te maken heb ik zachte pantoffels gekocht bij de Aldi, lekker low budget! (€5)

slaapkamer

Electrische kussentje en deken

12 jaar geleden kreeg ik mijn eerste elektrische kussentje van het merk INVENTUM. Bij een kussentje denk je dat het voor je hoofd is, maar dat is niet zo. Het is een plat kussen die vooral lekker is in de rug, of onder voeten. Het werd een vriendje voor het leven! Nou ja, in ieder geval 12 jaar lang. Ik sleepte hem elke winter mee van bank naar bed.

Zo zag dat kussentje eruit, beetje ouderwets zelfs inmiddels.

Maar na 12 jaar begon het kussentje te slijten, het kunststof scheurde een beetje aan de zijkanten door het intensieve lange gebruik. Het werd tijd voor een nieuwe versie.

Omdat dit kussentje zo ontzettend lang mee ging, wilde ik wel graag weer eentje van Inventum want dat zat goed. En van de lieve Sint kreeg ik in 2017 een nieuwe versie!

Hier gebruik het kussentje op de bank voor mijn rug. Ik heb geregeld Spit, en dan is dit echt een hele fijne verlichting!

Nu is een kussentje lekker, maar ik besloot dat ik maar eens ging uitbreiden met een overtreffende trap namelijk; een elektrische deken!

slaapkamer

De elektrische dekens zijn tegenwoordig zo luxe, dat ze verschillende standen hebben. Niet alleen van warmte maar ook de gedeeltes waar je de warmte wilt voelen. Handig voor mijn rug als ik weer eens last heb, maar niet perse een heel lijf wil laten opwarmen.

Je kan hem zelfs op voetenstand zetten! (mijn favoriet! En dan het lichaam een laag standje en de voeten lekker heet)

slaapkamer

Het was eigenlijk een reuzen uitvoering van mijn kussentje. Ook een voordeel van deze deken is dat hij in de wasmachine kan.

Behalve de verschillende standen kun je ook het verbruik aflezen. (voor de liefhebber)

Mijn kamer is winterklaar, laat de vorst maar komen!

Heb jij ook al extra maatregelen getroffen ?

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *