Jaloezieën, ze zijn eigenlijk van alle tijden. Ze bestaan al eeuwen! Rond 1800 toen er nog veel Harems actief waren, werd de jaloezie bedacht om inkijk te voorkomen. Want jaloerse vrouwen voor je raam wil je natuurlijk weren! Het woord Jaloezie is dus ook echt letterlijk verbonden met dit raam product. Een grappig weetje vond ik zelf!

Vroeger waren ze vooral van grijs aluminium, maar tegenwoordig heb je zelfs een bamboe jaloezie

Tijden veranderen.

Maar nog even een stapje terug.

Vintage grijs metaal

Je kent ze misschien nog wel. Vaak gebruikt op kantoren, en scholen. Mede hierdoor werd het imago ervan een beetje kil en zakelijk. Misschien kan je het ook nog herinneren van school? Van die lichtgrijze metalen dingen voor de ramen. Die dan op een gegeven moment van die lelijke deukjes en scheve latjes kregen door verkeerd gebruik. Een aluminium jaloezie gebruiken voor je eigen interieur zou toch het toppunt zijn van ongezelligheid?

Gelukkig kwamen er ontwikkelingen op jaloezie gebied. Want jaloezieën hebben gewoon veel praktische voordelen. Je kunt een raam er ontzettend goed mee af dichten. Wat natuurlijk fijn is voor licht en isolatie. Er bleef dus een vraag naar.

Er kwamen steeds meer soorten jaloezieën op de markt. Allerlei soorten hout, maar ook kunststof. In dit artikel richten we ons even op de duurzame variant. Hout, en bamboe.

Lindehout

jaloezieën

Deze jaloezieën zijn zelfs gemaakt van lindehout. Je ziet dat dit alles behalve kil lijkt!

foto: topjaloezieen.nl

Abachi

jaloezieën

Of deze rubuuste jaloezieën van Tropische Abachi hout. Voor een stoere uitstraling aan je interieur.

foto: topjaloezieen.nl

Maar behalve deze 2 houtsoorten, zijn er nu dus ook bamboe jaloezieën

Bamboe

Bamboe jaloezieën hebben wat weg van houten jaloezieën. Alleen zijn er wel degelijk grote verschillen.

jaloezieën
foto: topjaloezieen.nl

Beiden hebben een sfeervolle en natuurlijke uitstraling. Alleen Bamboe lamellen hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van hout.

Jaloezieën van bamboe zijn namelijk een stuk lichter en dunner dan houten lamellen. Dit zorgt ervoor dat de jaloezieën ook een stuk platter zijn wanneer je ze op trekt. Dit oogt natuurlijk mooi verfijnd. En door dat lichte gewicht zijn bamboe jaloezieën ook makkelijk in de bediening.

Conclusie, houten en bamboe jaloezieën zijn helemaal terug van weggeweest! En het ongezellige imago is eigenlijk al helemaal op zijn retour.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *