Kinderkamer behang make-over

Onlangs hadden wij in huis weer een kinderkamer wissel. De oudste dochter van 13 kreeg een grotere kamer, en de jongste kreeg die van haar. Ook zij ging in afmeting vooruit dus iedereen blij!

Maar voor mij levert dit vaak weer een klein klusje op. Een kamer van een meid van 13 is toch weer heel anders dan de kamer van een meisje van 6. Waar ik de OSB plaat voor de puber kamer super stoer vond, vond ik hem voor de jongste meid te ruig. Zo´n muur verven is niet zo mooi vanwege de structuur, dus behang is eigenlijk de enige optie. Een heel erg leuke optie, dat scheelt!

Behang Roomblush

Online vond ik een heel leuk fris behang van Roomblush. Een mooi behangmerk kenmerkend door zijn frisse grafische printjes. Ik vind deze stijl Scandinavisch aanvoelen, en dat is precies de stijl waar ik ook van hou,

Ik dacht eerst dat de muur een probleem zou worden om te gaan behangen door de ruwe ondergrond. Maar dit bleek helemaal geen probleem. Ik kocht een emmer kant en klare Bison behanglijm voor vlies behang. Ik gebruikte een blok kwast, en smeerde per baan de muur in. het vliesbehang hoefde niet ingesmeerd te worden, dus super makkelijk!

kinderkamer

Wat ook erg handig was waren de stippellijntjes per baan op de rol. Zo weet je precies waar de baan eindigt.

Nooit knip je op deze manier een verkeerde baan!

En doordat dit vliesbehang van dikke kwaliteit is zie je ook geen reliëf van de muur er doorheen.

Het resultaat was helemaal zoals ik hoopte!


De witte ondergrond houdt de kamer mooi licht. De warme koper en bruin tinten geven weer een beetje warmte. En deze natuurlijk kleuren passen perfect bij de houten (IKEA IVAR) kast, en de rotan accessoires. (Spiegel XENOS) (Stoel Sweetlivingshop.nl) De combinatie van de natuurlijke tekeningen op de muur, met de natuurlijke materialen in de kamer vind ik zo mooi!

kinderkamer

Doordat het een tweepersoons hoogslaper heeft, is er nog genoeg speelruimte over!

kinderkamer

Ik zoek nog wel even naar een warm zacht vloerkleed zodat ze ook lekker comfortabel op de grond kan spelen. En dan is de kamer helemaal af!

TIP: Deze nieuwe print van Roomblush is nu pas net te vinden in hun webshop. Het is dus een gloednieuw printje!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *