Gisteren zag ik hem in de kringloop staan. Een heel leuk klein vitrine kastje. Nu heb ik daar een ontzettende zwak voor dus hij moest mee naar huis. Ik had een kind en een kinderwagen mee, alles behalve praktisch, maar met een beetje passen en meten lukte het. Gelukkig was het maar een klein eindje fietsen, en was mijn ontaarde moeder actie van korte duur.

b-10

Ik wilde eigenlijk meteen beginnen met verven zoals altijd. Gelukkig had ik nog grondverf in huis, en een spuitbus. Eigenlijk had ik de spuitbus gekocht om binnenkort een metalen bedframe te spuiten, maar je kunt er dus ook prima hout mee behandelen. Waar je wel even op moet letten is dat je een goede ondergrond hebt. Dus ontvetten, licht opschuren en in de grondverf.

b-6

Het beste is om te spuiten in een redelijk warme omgeving van ongeveer 25graden. Nu is het helaas hartje winter, en hebben wij geen schuur. Dus ik koos ervoor om de kast binnen te spuiten. Wel even de grond bedekt met kranten , en de kinderen opgesloten in een andere ruimte. De pui naar buiten open gezet voor de ventilatie en het was prima te doen.

Na 3 laagjes was de dekking het mooiste. Ik heb gekozen voor een spuitbus van de GAMMA van rond de 10euro. Mijn tip is bespaar niet teveel op verf, spuitbussen van een paar euro dekken doorgaans ontzettend slecht is mijn ervaring.

b-3

Na een kleine 2 uur was de kast helemaal klaar. Natuurlijk koos ik weer voor een blauwe kleur, want dit blijft toch echt mijn favoriete interieur kleur.

b-1 b-4

Ik ben ontzettend blij met de kast!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Henrieke

Wooow dat ziet er makkelijk uit, ga ik onthouden. Wat leuk hè, dat zulke mooie dingen gewoon bij de kringloop te vinden zijn. Echt bijzonder

redactie

Ze staan soms ook wel een beetje verdekt tussen alle andere (lelijke) kasten (-; goed kijken dus! succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *