Keukentrends 2019

Wij zijn inmiddels al een aantal maanden bezig met de verbouwing van onze keuken. Door omstandigheden ligt dit nu even stil, maar oriënteren naar de afwerking is nog steeds aan de orde. Lekker speuren op Pinterest en Instagram en ideetjes op doen.

Maar wat  is momenteel eigenlijk de keukentrend? En hoe zit dat met keukenkranen en vloeren?

Allemaal dilemma’s waar je tegenaan loopt bij het uitzoeken van een nieuwe keuken.

Om je een beetje een idee te geven wat momenteel de keukentrends zijn, zet ik een paar punten op een rijtje.

Keukenkleur 

Wat we momenteel heel veel zien zijn zwarte keukens. Een goed voorbeeld van een keuken die helemaal in de trend van nu is, is de keuken van de Groningse interieur blogger: Carolien Manning.

Te volgen op Instagram:  @carolien_manning

Behalve dat de keuken in de zwarte trendkleur is, maakt zij ook gebruik van natuurlijke accessoires. Terracotta bloempotten, en licht natuurlijke houten visgraat  vloer.

Behalve zwarte keukens zijn ook deze natuurlijke elementen helemaal in de trend van nu.

We willen eigenlijk een beetje terug naar de natuur. Dit zien we al wel een tijdje in het interieur, maar dit trekken we nu ook door naar de keuken.

De keuken mag steeds meer een onderdeel zijn van je leefruimte. Waar het vroeger meer een praktische ruimte was met “cleane” witte tegels, en hagelwitte deurtjes, is het tegenwoordig veel meer een woonbeleving.  De keuken hoort erbij!

Ik zelf vond zwart iets te heftig staan in ons huis waar de keuken helaas maar klein is, dus wij kozen voor een licht grijze kleur keukenkastjes. (IKEA)

En om toch een beetje pit toe te voegen heb ik zwarte knopjes en zwarteaccessoires gebruikt. Op deze manier kan je toch zwart toepassen in een kleinere keuken.

De keukenkraan is tegenwoordig ook een item waar je mee kunt uitpakken.

We zagen al een tijdje de gouden keukenkraan opduiken,

via: megadumptiel.nl

maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker zwarte keukenkranen

via : megadumptiel.nl 

Deze had ik ook graag willen hebben, maar wij hadden al  een paar jaar een kookkraan (aanrader!) En deze was chroom. Je kunt niet alles hebben (-;

Als compensatie kozen wij een zwarte wastafel. Een zwarte wastafel oogt chique, en is makkelijk schoon te houden omdat je er niet alles op ziet! Ik vind het ideaal.

Maar zwart en en gouden kraan zijn momenteel dus echte interieur goals!

Natuurlijke materialen

Wat ik net al benoemde, natuurlijk materialen zien we momenteel ook veel in de keuken. Lichthouten werkbladen, houten vloeren en marmer.

Image by giovanni gargiulo from Pixabay

Maar ook planten mogen net als in het interieur gezien worden in de keuken!

Image by 2990108 from Pixabay

bron: Pinterest via homify.com 

En in plaats van bovenkastjes zien we nu steeds meer wandplanken. Ik vind het zelf erg leuk om dit soort planken te stylen, maar je ziet natuurlijk wel alles!  Dus je moet wel een interieur liefhebber zijn om dit een beetje leuk te willen stylen!

Vloer 

Als laatste de vloer. We zien steeds meer hout en laminaat in de keuken opduiken. En met het stevig waterdichte material  van nu kan dit ook prima. Wat ook een opkomende trend is is Terrazzo.

Terrazzo is een naam die gebruikt wordt voor een vloer of wand afwerking, bestaande uit marmerkorrels of korrels van ander materiaal die cement of klei zijn gedrukt en na droging gepolijst. Terrazzo is het Italiaanse woord voor terras.

Het lijkt een beetje op Granito wat je ook veel ziet in oude jaren 10,20 en 30 huizen.

Image by PublicDomainPictures from Pixabay

bron: Pinterest via diespeker.com.cu 

Onze keuken is nog niet af, ik hoop binnenkort te laten zien aan jullie hoe ik de laatste trends in onze keuken heb toegepast!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *