Jungle look in huis

Wie een beetje op de hoogte is van de laatste interieur trends heeft de populaire term “urban jungle” vast wel eens voorbij zien komen.

Letterlijk vertaald betekend dit “Stads oerwoud”. Planten in stedelijke omgeving. In de praktijk in het interieur betekend dit lekker veel planten in huis.

Behalve dat planten gezellig staan, blijkt uit onderzoek van NASA dat planten ook nog eens bijdragen aan een gezonder luchtklimaat. Een hoop planten hebben namelijk een luchtzuiverende functie.

Maar genoeg over planten. Er is namelijk ook een andere manier om je huis een frisse groene jungle look te geven. Het gebruiken van de juiste natuurlijke accessoires doet al een hoop.

Kruit en Kramer

Ik ging naar woonwinkel Kruit en Kramer in Groningen met als missie “jungle look”

En deze keer gericht op de accessoires. Je hebt namelijk niet heel veel nodig om je interieur een beetje “groene vibes” te geven. Een vloerkleed, een kussen, en wat losse accessoires zijn al gauw voldoende om je “groen missie” te volbrengen. Op deze manier hou je een trend leuk en betaalbaar!

Kersten

Één van de accessoire merken van Kruit en Kramer die ontzettend veel jungle accessoires in de collectie heeft is Kersten. Een Nederlands bedrijf wat al 50 jaar in de interieur wereld mee gaat. Wat ik zelf zo leuk vind aan dit merk is dat het behalve jungle look, ook een “glamour touch” heeft.

 

Door het veelvuldig gebruik van goudtinten. Dit matcht weer ontzettend goed met groen. Omdat goud als snel over de top kan lijken, is het de kunst om het subtiel aan te pakken. Gebruik goud als een echte blikvanger! Ik nam mee de messing kaarsen standaard kraanvogel.

Deze goud kleurige beauty straalt extra mooi in een interieur met een rustige (planten) basis. En dat mijn muur en vloer veel wit bevat, helpt ook mee om opvallende accessoires te laten stralen!

En het goud komt ook weer terug in het tafeltje wat ik al had. Een kleuraccent bij mij thuis staat nooit op zichzelf . Ik laat ik altijd op meerdere punten terugkomen.

BY-BOO

Ook één van de bekende merken die Kruit en Kramer aanbied is By-Boo. Een jong merk, met meubels en accessoires die constant mee gaan met de laatste interieur trends. Ik koos een stoere bamboe vloerlamp om mijn jungle look compleet te maken.

Deze lamp heeft een extra groot formaat waardoor hij perfect uitkomt op de grond.

TIP: Delamp is doorschijnend, dus gebruik een zachte sfeerlamp. En denk niet te snel dat je kamer te klein is voor zo’n grote lamp, juist grote meubels en accessoires kunnen een “groots” effect creëren in een kleinere ruimte.

COCO-MAISON

Een merk waar ik ook erg blij van wordt is COCO-MAISON. Een betaalbaar accessoire merk met momenteel erg veel leuke jungle accessoires.

Omdat een vloerkleed ontzettend veel een sfeer kan bepalen nam ik een klein rond jungle kleed mee. En om het af te maken een kussen met aap.

Mijn groene look in huis was binnen een handomdraai een feit!

Maar ik hou natuurlijk van afwisselen, dus binnenkort laat ik jullie weer een nieuwe makkelijke interieur stijl zien!

Voor meer informatie: Kruitenkramer.nl

Of bezoek de winkel; Hoendiep 99c Groningen

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *