Kinderkamer verhuizing

Bij ons thuis wordt er eens in de paar jaar wel eens gewisseld door onze kinderen van kamer. Dit doen wij niet voor de lol, maar met 4 kinderen hebben wij daar zo onze motivaties voor.

Onze kinderen slapen namelijk verspreid over 2 verdiepingen. Twee kinderen beneden en 2 kinderen boven. (stadse woning, niet altijd voorspelbaar)

Ze zijn dus best op elkaar aangewezen, en omdat kinderen door verschillende leeftijd fases gaan, is een combinatie na een paar jaar niet altijd meer zo ideaal. We besloten maar weer eens de boel te gaan husselen!

De oudste twee Tommy en Livia van 11 en 10 jaar bij elkaar , en de jongste 2 meisjes Julie en Roos van. 4 en 7 bij elkaar. Samen voorlezen, samen huiswerk maken, met als doel,meer rust in huis voor iedereen!

Meidenkamer

Het was nog wel even een uitdaging want de meisjeskamer van Roos (boven) moest een kamer worden voor Tommy.

En laat de kamer van Roos nou net alles behalve neutraal zijn. Een echte meidenkamer die dus totaal over de kop moest!

Gelukkig heb ik op de muur speciale muurstickers (made of sundays.com ) gebruikt en zijn deze makkelijk te verplaatsen zonde plakverlies. En dat is fijn want daar heb ik nog andere plannen mee…wordt vervolgd!

Hoogslaper

Omdat de kamer niet heel erg groot is besloten we een hoogslaper te kopen bij IKEA. Eigenlijk vind ik deze dingen alles behalve gezellig, maar voor een kind is dit gewoon super handig.

Kasteelgroen

We kozen een donker metaal kleurig bed. Niet van dat glimmende RVS , maar net even een stukje donkerder. Gek genoeg leek het bed veel lichter op de site van IKEA, maar was het bed in het echt veel donkerder grijs. En dit had toch wel mijn voorkeur.

En om dit metaal een beetje meer power te geven besloot ik om de muur erachter een krachtige bijpassende kleur geven namelijk donkergroen.

Als ik de muur wit had gelaten was het al snel een clean ongezellig plaatje geworden. Maar omdat je een kleur kiest die aansluit op de kleur van het bed maak je ineens een statement van de hoek en haal je er het beste van zo’n bed naar boven. Wat je natuurlijk juist wilt omdat het bed toch niet zo super fraai is!

En om het geheel niet te donker te maken koos ik ervoor om alleen de muur achter het stapelbed een kleurtje te geven, en de rest wit te laten.

Hier zie je goed hoe het donkere metaal mooi past met de groene muur. De verf kocht ik bij de Gamma “kasteelgroen” (Gamma huismerk) Deze verf was ook nog eens in de aanbieding afgelopen week dus erg low budget.

 

Het leuke van zo’n donkere muur is dat kleurige accessoires er knallend op uitkomen. De tijgers vallen ineens enorm op, en geven de kamer een echt jungle gevoel!

Een knus hoekje om straks op de middelbare school hard in te studeren!!

En van de verf die ik over heb ga ik binnenkort nog wat leuks doen.

Hou mijn blog in de gaten!

Fijne avond!

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Sander Wieringa

Leuk, en snap nu waar het overgebleven verf gebruikt voor gaat worden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *