Schapenvacht

Behalve dat een schapenvacht in het interieur stijlvol en gezellig staat, is een schapenvacht ook de ideale oplossing voor alle oncomfortabele maar mooie stoelen. Want laten we eerlijk zijn, heel veel mooie design stoelen zitten niet altijd even lekker.

En als je een interieur liefhebber bent, maak je wel eens de keuze om een stoel te kopen om de looks, en niet om het comfort. En dat laatste deed ik onlangs.

IKEA

Ikea heeft een oude vintage klassieker uit de jaren 80 opnieuw uitgebracht. De Niels Gammelgaard “Jarpen.

Ook wel nu de RÅANE genoemd door IKEA.

Ik hou ontzettend van deze industriële Scandinavische stijl. De stoel heeft een fijne zitvorm, maar er komt geen kussen aan te pas. Ik besloot op zoek te gaan naar een mooie vacht. Nu heeft IKEA ook schapenvachten, maar deze zijn standaard wit, en ogen toch wat minder luxueus.

Sheepy

Na wat google speurwerk kwam ik op de aantrekkelijke website van Sheepy. Een webwinkel compleet gespecialiseerd in schapenvachten. En dat is fijn, want dan heb je te maken met een expert, en is er veel keuze!

schapenvacht

Eigenares Natasja begon haar webwinkel sheepy 2 jaar geleden. Ze kwam erachter dat vachten rest producten zijn van de vleesindustrie. En hoe mooi is het om deze vachten te hergebruiken?Ze haalt haar vachten binnen Europa, en selecteert ze stuk voor stuk op kwaliteit. En dat zie je, want de vachten zijn fris van kleur, schoon, en super zacht!

Groningen

En het grappige is dat ze een stadsgenote bleek te zijn van mij! En niet alleen dat, maar we bleken ook nog in dezelfde buurt te wonen. De wereld is soms ineens toch wel klein!

Ideaal voor mij, want ik wist nog niet precies welke vacht ik nou het mooiste vond bij mijn nieuwe stoel. Ik nam er een paar mee en probeerde het uit!

schapenvacht

Naast grote vachten, heeft Sheepy ook kleine vachtjes. Ideaal om op een stoel te leggen. Op de foto hierboven heb ik het vachtje als zitje op deze stoel gelegd. Leuk accent, en lekker warm!

 

Maar ook uitermate geschikt om op eetkamerstoelen te leggen.

schapenvacht

Een mooi klein maatje precies zo groot als een gemiddelde stoel zitting.

Grijs gemêleerd

Uiteindelijk viel mijn keuze op een grijs gemêleerde vacht. Onze vloer heeft een grijstint, en ik vind het dan mooi om deze tint door te zetten in de accessoires. Dit om een beetje eenheid te behouden.

Ook op een bank geeft zo’n vacht meteen zoveel sfeer! Deze vacht is nog helemaal origineel zoals de vacht oorspronkelijk ook was.

En ook op mijn oude schommelstoel staat een vacht perfect! Dit is trouwens een effen grijze vacht. Deze vacht heeft een verfbad gehad.

Op deze foto zie je nog een kortharige versie op de bank liggen. Deze is juist mooi voor op de bank, maar de langharige kwam uiteindelijk op de stoel te liggen. Het mooie van de langere haren versie is dat de vacht zo mooi nonsjelant om de stoel heen valt. Het wordt echt een geheel met de stoel. Ik vond deze vacht met stip de mooiste voor in mijn huis!

 

En bij elke bestelling krijg je ook nog gratis zo’n mooie papieren zak. Deze stevige tas is natuurlijk hartstikke leuk om te gebruiken als opberg zak. (ook ideaal met veel rondslingerend speelgoed in huis (-; )

Wil je meer informatie over deze mooie vachten bezoek dan eens de schapenvacht webshop van Sheepy!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *