Warme dekens

Waar zouden we zijn zonder de deken? Of sprei? noem het zoals je wilt.

Ik als “koukleum” zou het niet weten. Ze liggen in ons huis overal! Op de bank (en ) op het bed, op de fauteuils, ik kan niet zonder.

White Cloudz.nl

 

 

 

Zomerdekens van Whitecloudz zijn dikker dan een laken en lijken op een sprei, maar zijn dan minder stug. Functioneel en decoratief. Ook ideaal voor op de bank!

 

Behalve dat ik dekens behaaglijk vind, vind ik ze ook warm en knus ogen. Een bank waarop je een deken drapeert (lekker rommelig dat mag!) ziet er meteen een stuk knusser uit dan een bank zonder.

 

Een warme wollen deken uit de kringloopwinkel

Een gehaakte wollen deken op een rotan stoel

 

Gewoon nonsjelant een wollen deken op de bank

Ik heb inmiddels een spreien collectie waar je u tegen zegt. Maar het blijft gewoon zo leuk om te blijven afwisselen. En als we met het hele gezin op de bank zitten wil natuurlijk ook iedereen zijn eigen deken! (lees noodzakelijke verzameling ! )

Kringloopgeluk

Afgelopen week bereidde ik mijn deken collectie weer eens uit. Dit keer met een voordelige sprei van de kringloopwinkel. Wollen dekens en spreien vind ik daar tweedehands geregeld. Ze zijn goed te wassen in de wasmachine (op wolwas) dus dat is prima te doen.

Het meeste succes op deken gebied behaal ik altijd bij de MAMAMINI boetiek Helpman in Groningen. Daar liggen er altijd wel een paar, en zijn ze nog betaalbaar. Bij andere kringloopwinkels zijn wollen dekens vaak erg duur geworden.

Deze deken vond ik er voor €4,-. Niet van wol maar een combinatie van acryl en wol.

Helemaal prima, want hierdoor kriebelt het ook minder erg. Zoals je ziet ligt de deken gewoon nonsjelant in de grote stoel. Lekker om op te gaan zitten! Het geeft ineens een stuk meer sfeer in een ruimte als je er dekens neer legt.

En juist in de wintermaanden oogt dit zo lekker knus.

Hier heb ik de deken op de bank gelegd. Ook hier zie je dat een deken zonder dat je er direct gebruik van maakt heel gezellig en warm staat.

Of lekker over de rand van de bank!

Slaapkamer

Maar ook in de slaapkamer is het heerlijk om te stylen met spreien en warme dekens.

Deze deken heb ik thuis op het bed liggen. Een dekbed met opdruk die ik gebruik als deken (kwantum) Lekker voor als het net ff te koud is voor de gewonen deken. En het staat toch ook super gezellig?

bron pinterest via: H&M home

 

Dit mooie opgemaakte bed is ook zo’n voorbeeld hoe een deken juist het plaatje helemaal af maakt. En zoals je ziet hoeft de deken niet eens keurig te liggen, juist het draperen geeft dat sfeervolle plaatje.

 

dekens

Bron: Pinterest via Leemwonen.nl

Ook hier zie je dat er behalve een sprei (wat meteen al veel sfeer geeft) ook een deken op het bed ligt. En als je goed kijkt zie je dat de kleuren overal weer terug komen. Hierdoor oogt het bed niet rommelig en is het plaatje helemaal af.

dekens

Bron: Pinterest via Ookinhetpaars

En op deze foto’s zie je behalve een sprei ook nog 3 wollen dekens. Dit bed is op deze manier meer dan alleen een bed om op te slapen. Je maakt de slaapkamer een stuk huiselijker.

Zomerdeken

En als je een functionele sprei wilt hebben zou je een zomerdeken kunnen overwegen. Deze deken is speciaal gemaakt om onder te slapen in de zomer (was het maar zo ver!)

 

Heb jij thuis ook een deken of sprei? En wat doe je daarmee? laat een reactie achter!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *