Stoelendans

Ik heb een zwak voor een aantal interieur items en daar horen eetkamer stoelen ook bij. Hoeveel stoelen ik de afgelopen 10 jaar al versleten heb is niet op 1 hand te tellen. Gelukkig waren dit altijd kringloopvondsten die ik na een tijdje weer verkocht via mijn toenmalige webshop Retroloekie.

Hierdoor kon ik mijn verzamelwoede financieren en bleef het leuk!

Ik heb even een selectie van een aantal eetkamer stoelen van de afgelopen 5 jaar op een rijtje gezet. En ik zal je als laatste mijn allernieuwste aanwinst laten zien!

 

2014 Gispen stoelen, opnieuw bekleed

Deze oude Gispenstoelen hebben wij het langst gehad. Namelijk van 2009 tot 2015.

We hebben ze twee keer opnieuw bekleed. Dit kan bij deze oude design stoelen heel gemakkelijk doordat je de zittingen los kunt schroeven. Omdat deze stoelen teveel krassen maakte op onze vloer, besloten we ze weg te doen. En toen begon de jaren lange zoektocht naar de perfecte stoelen……….

 

2015 IKEA stoelen

Als vervanger van de Gispen stoelen gingen we over op deze doorzichtige IKEA stoelen. Een impuls aankoop uit de koopjeshoek. Maar eerlijk is eerlijk ze zaten heerlijk! Maar na een tijdje ging het toch weer kriebelen….Want zo heel origineel zijn IKEA stoelen nou ook weer niet.

2017 Jaren 80 buizenstoelen

Deze jaren 80 “buizenstoelen” kwamen er voor in de plaats en hebben er een klein jaartje gestaan. Leuk, maar wat aan de logge kant. Het werd weer tijd voor wat anders!

2017 Spijlen stoelen van de kringloopwinkel

Ik wisselde de “buizenstoelen” in voor spijlen stoelen. Spijlenstoelen geven echt dat Scandinavische gevoel in huis waar ik zo dol op ben. De stoelen staan inmiddels bij mijn bureau.

2017 Geel stoeltje van de kringloopwinkel

Ik had altijd een zwak voor knal kleurige stoeltjes. Van zo’n stoel heb je aan 1 genoeg om een leuk accent te geven zonder dat het te overheersend wordt. En Mix en Match is nog steeds hartstikke leuk aan tafel!

2017 Schoolstoelen lekker stoer en industrieel

Deze mooie oude schoolstoelen vond ik ook heel tof. Ik heb ze uiteindelijk toch weggedaan, omdat mijn oog weer viel op wat anders…

2017 kringloop design stoelen

Deze designstoelen van leer uit de jaren 70 heb ik welgeteld 1 dag gehad. Ik vond ze prachtig, maar ze zaten gewoon niet lekker. Ik heb gelukkig voor een leuke prijs weer kunnen verkopen!

2018 Recente foto, mix van nieuw en oud

En dit is de huidige situatie. Een mix en mach van oud en nieuw. De nieuwe kuipstoeltjes op wielen hebben we inmiddels al ruim een jaar. Ik ben eigenlijk wel tevreden met hoe het momenteel is.

Als klap op de vuurpijl vond ik 3 weken geleden nog een mooie aanvulling.

2019 gispen kringloopvondst

Deze oude Gispen stoel vond ik in de kringloopwinkel voor een vriendelijk prijs. Hij staat nu op de kop zijn kant waar eerder de babystoel stond. Kleine meisjes worden groot, en deze stevige stoel is een perfect alternatief.

Woonenzo

Maar ik sluit niet uit dat ik weer eens een keer afwissel met andere stoelen. Ik heb op dit moment mijn oog laten vallen op Eetkamerstoelen bij Woonenzo

Eetkamer stoel Gracia

Deze nieuwe stoelen in combinatie met mijn oude kringloopstoelen zou een hele toffe mix zijn. En het lichte hout komt weer terug in de tafel. De stoelen zijn €120,- pst.

Wat vind jij mooier ? oude of juist nieuwe eetkamer stoelen? laat je een reactie achter?

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Denise

Staat súper dat mix en match. Wij hier ooo verschillende stoelen door elkaar. Ik hou persoonlijk echt niet van alles hetzelfde en dan alles uit 1 en dezelfde serie (denk aan dressoir, salon en eettafel enz..) door het mixen krijg je juist dat heerlijke unieke in een huis!
Leuke post weer. Liefs Denise

redactie

Oei nee die mening deel ik met jou Denise. Ik hou ook nooit van een complete interieur serie! Maar ik hou wel van eenheid.De kunst is om te zorgen dat het toch een overeenkomst heeft en dus bij elkaar past. Zo te lezen kan jij dat wel! Thanks voor je reactie liefs Annemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *