Nu de zomer eindelijk weer voor de deur staat betekent dat het weg is met het winter interieur en met de zomertrends. Wanneer het weer warmer wordt is het prettig om je huis klaar te maken voor de warme maanden die voor ons liggen. Een zomers interieur zorgt voor een frisse en lichte sfeer in huis en zorgt ervoor dat je helemaal in de zomerstemming komt. In dit artikel delen we vier tips om een zomers interieur toe te voegen aan je woning. Van kleurrijke accessoires tot luchtige stoffen, deze tips helpen je om je huis om te toveren in een zomerse oase.

Voeg kleur toe

Een van de makkelijkste manieren om je huis een zomerse uitstraling te geven, is door meer kleur toe te voegen.

Kies voor lichte en vrolijke kleuren zoals geel, oranje, blauw en groen om je interieur op te fleuren. Denk hierbij aan het toevoegen van leuke kussens, plaids, vazen en andere accessoires in zomerse tinten. Breng een bezoek aan de Woonwinkel Leeuwarden om inspiratie op te doen en de juiste items te vinden die passen bij jouw stijl.

Breng de natuur naar binnen

Je kunt de zomer gemakkelijk naar binnen brengen door natuurlijke elementen toe te voegen aan je interieur. Denk aan planten, bloemen, schelpen of houten accessoires die zorgen voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

Zet bijvoorbeeld een aantal grote groene planten in je woonkamer of leg een mooi houten dienblad op tafel met zomerse decoraties. Door de natuur naar binnen te halen, creëer je een ontspannen en zomerse sfeer in huis.

Kies voor luchtige stoffen

In de zomer wil je graag een licht en luchtig gevoel in huis creëren. Kies daarom voor luchtige stoffen zoals linnen, katoen en zijde in je interieur. Ruim de dikke winter dekens op en vervang deze voor lichtere varianten die zorgen voor een zomerse uitstraling.
Ga eens langs bij de Meubelboulevard Surhuisterveen om op zoek te gaan naar nieuwe stoffen en materialen die passen bij een zomers interieur.

Creëer een buitenruimte in huis

Als het buiten te warm is om te genieten van je tuin of balkon, creëer dan een buitenruimte in huis waar je toch kunt genieten van het zomerse weer. Richt bijvoorbeeld een zithoek in bij een groot raam of balkondeur, zodat je het gevoel hebt alsof je buiten zit.


Plaats comfortabele stoelen en leg kussens neer in zomerse kleuren om het geheel af te maken. Zo kun je ook binnen genieten van het zomerse weer.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *