De trap wordt vaak over het hoofd gezien in huis, en dat is zonde, want een trap neemt vaak een prominente plaats in de hal of woonkamer in. Wist je dat je met een beetje creativiteit je trap kunt omtoveren tot een echte blikvanger?
Of je nu een moderne of een klassiek interieur hebt, er zijn veel manieren om je trap om te toveren tot een ware eyecatcher. Hier zijn enkele leuke en originele tips om je trap op te laten vallen.

trap

Verf de treden in een opvallende kleur

Eén van de eenvoudigste manieren om je trap te transformeren is door de treden in een opvallende kleur te verven. Kies bijvoorbeeld voor felle tinten of ga voor iets ingetogener zoals donkerblauw of groen.

Met verf kun je alle kanten op: verf elke trede in een andere kleur voor een speels effect, creëer een traploper, of schilder een mooi patroon. Met verf kun je op een simpele manier een unieke en persoonlijke uitstraling aan je trap geven.

Hang een fotogalerij op langs de trap

Een andere leuke manier om van je trap een eyecatcher te maken, is door een fotogalerij op te hangen langs de trap.
Kies voor verschillende formaten en stijlen van lijsten en vul deze met je favoriete foto’s en/of kunstwerken.
Laat de foto’s extra opvallen door gebruik te maken van een wandlamp zonder snoer aan de muur te monteren, zo wordt je fotogalerij extra in de picture gezet. Met een collectie aan persoonlijke foto’s langs de trap, weet je zeker dat je gaat voor iets unieks.

Kies voor een mooie trapleuning

Een trapleuning hoeft ook zeker niet saai te zijn en kan juist een toegevoegde waarde zijn voor je trap. Kies voor een decoratieve trapleuning met bijvoorbeeld een opvallend design, met een interessante vorm of ga voor een uniek materiaal.
Denk dan bijvoorbeeld aan een trapleuning van hout met een gedraaid patroon of van metaal met een bijzonder design. Vergeet zeker niet de trapleuning wat aandacht te geven, hiermee maak je de trap echt af!

Verlichting langs de trap

Goede verlichting bij de trap is natuurlijk van belang in verband met de veiligheid, maar draagt ook bij aan de sfeer en stijl van je trap. Kies voor sfeervolle verlichting langs de trap in de vorm van een dimbare wandlamp, led-strips onder de treden, of kies voor een mooie hanglamp boven de trap als eyecatcher.

Maak gebruik van planten

Planten zijn natuurlijk ook altijd een goede toevoeging om je interieur meer sfeer en levendigheid te geven.
Een leuke manier om een plant te gebruiken bij de trap is door een aantal hangplanten boven de trap op te hangen. Hierdoor wordt de trap opgevrolijkt en geef je meteen een groene touch aan je hal.

trap


Met deze bovenstaande tips kun jij van jouw trap een echte eyecatcher maken in huis.
Experimenteer vooral met kleuren, verschillende materialen en voeg wat accessoires toe en je trap wordt een ware eyecatcher.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *