Make-over

Ik mag graag experimenteren met kleur in huis. Nu had ik onlangs onze woon/werk kamer een roze tint gegeven, maar na een paar weken was ik alweer aan het nadenken over een andere kleur. Voor mijn werk als blogger is verandering in huis erg fijn. Je wilt toch gevarieerd interieur kunnen stylen. Een witte kamer is daarin een hele makkelijke basis, maar dat is roze niet.

make over

Daarom besloot ik dat het alweer tijd was voor een nieuw kleurtje. Nu denk je misschien wat een werk? maar niets is minder waar. Het verven van een halve muur is veel minder werk dan het verven van een complete muur. Alles kan zonder trap, en een klein verf rollertje volstaat. Een paar krantjes op de vloer meubels aan de kant, en gaan!

Groen

Onlangs verfde ik de muur op mijn zoons kamer groen. Een kleur die ik voor een paar jaar geleden nooit gekozen zou hebben. Pastel in ons huis maakt langzaam plaats voor de wat meer pittiger kleuren. Juist de combinatie van zachte tinten met wat meer accent kleuren vind ik een mooi contrast.

Low budget

De verf die ik gebruikte kocht ik erg low budget. De kleur “kasteel groen” van Gamma. Deze was toevallig in de aanbieding. Normaal ga ik altijd voor Flexa verf, maar ik koos dit keer voor het gemak. De kleur en de prijs was prima.

Ik had nog precies genoeg verf over na het verven van mijn zoons kamer voor de woonkamer.

make over

Als je net begint is het altijd even spannend om te zien. De kleur is zo’n verschil met wat het was! De verf dekte niet in 1x, maar ook de tweede laag was binnen die 1,5 uur gefixt.

De kleur was precies wat ik hoopte! Donkergroen, maar toch van de koelere kant. Ik wilde niet een geel/groen kleurtje. Dit ook omdat onze bank blauw is.

De planten, het bamboe alles steekt er zo mooi en natuurlijk bij af.

Doordat de kamer slechts voor de helft is geverfd behoud je toch het ruimtelijke gevoel en komen de muren niet op je af. Echt een tip voor als je van kleur houdt maar ook van rust.

Ik ben blij met het resultaat! En zodra ik weer een andere kleur ga uitproberen laat ik het jullie weer zien!

Welke kleur vond jij mooier?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Anette

Mooi dat groen! Ik vind de kamer zo veel stoerder geworden!
En hoe krijg je die lijn zo mooi strak? Heb je een tip? Bij mij gaat ie altijd scheef ?

redactie

Hej Anette! jaar veel stoerder he! was ik aan toe (-; Mijn lijn heb ik op gevoel geplakt..steeds even weer gekeken of het nog wel recht zat, en dan bijstellen…Het zal niet waterpas zijn, maar het lijkt al wel snel ok!
Ik heb laatst dit filmpje gemaakt kan je het even zien! …Vlakken op muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *