Mini metamorfose

Onze woonkamer boven (wij hebben 2 woonkamers in ons huis) is sinds wij hier wonen helemaal wit. Dit heb ik altijd prima gevonden, lekker rustig en een goede basis om interieur mooi uit te laten komen.

Kringloopwinkel

Maar de laatste tijd was ik niet meer zo tevreden. Ik had een te gekke rotan kast gescoord in de kringloopwinkel, en deze kwam gewoon niet zo mooi uit voor de witte muur. Ook mijn lamp van touw boven de bank (Leenbakker ) bleef maar een flets accent.

Ik wilde wat anders, maar vond het te heftig om de complete muren te verven dus koos voor de gulden middenweg.

Ik besloot om slechts de helft van de muur te verven. Op deze manier heb je een leuk accent zonder dat het meteen te overheersend wordt. De oplossing voor als je van pittige kleurtjes houdt, maar niet wilt overdrijven!

mini

Gebruik schilderstape om een strakke lijn te maken. Meet goed met een rolmaat wat de hoogte is en gebruik deze hoogte ook voor de eventuele andere muren.

mini

Toen ik even bezig was schrok ik best wel van de heftige kleur. Maar als verf nog niet is opgedroogd krijg je altijd een vertekend beeld van de werkelijkheid. Gelukkig weet ik dit inmiddels, en ging ik vol vertrouwen door met verven.

En zodra je alles er weer voor plaatst zie je pas echt hoe leuk subtiel het effect is geworden.

Zowel de lamp als de kast komen nu pas goed tot hun recht.

De woonkamer is een stuk knusser geworden !

En ik vind de combinatie groen met roze ook altijd zo mooi. De planten knallen eruit !

De kleur roze die ik heb gebruikt is dezelfde kleur als de muur in onze eethoek.

“Sweet desire” van Flexa

“Sweet desire” heeft een vleugje blauw in zich waardoor het een stukje stoerder is dan een warmere tint roze. Ook past het goed bij blauwe accenten die ik al veel in huis heb.

Omdat wij boven een bank hebben met een blauw frame en er lichtblauwe gordijnen hangen, vond ik wederom deze kleur roze een goede keuze. Het klusje was in 2 uurtjes geklaard, dus in de toekomst ook makkelijk weer eens te veranderen!

Een kleine moeite voor een groot resultaat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *