Vloer make-over

Onze vloer is l al 7 jaar lang wit van kleur. Niet alleen in ons huidige huis maar ook in ons huis hiervoor hadden we al een witte vloer en dit is altijd goed bevallen.

We kozen er destijds voor de oorsponkelijke vloer van ons huidige huis wit te verven. Deze ondervloer zag er nog netjes uit en we vonden het wel mooi authentiek om deze vloer weer zichtbaar te laten worden. Maar na een aantal jaren in de witte verf kwamen er slijtplekken en werd het tijd voor een nieuwe laag.

Lichtblauw-grijs

Hoewel ik nog steeds erg blij wordt van de voordelen van een witte vloer -namelijk een licht en ruimtelijk effect- begon het toch te kriebelen om eens voor een kleur te kiezen.

Natuurlijk niet naar donker dat zou in ons huis te heftig staan, maar het moest een kleur zijn die wel het lichte ruimtelijke effect geeft van wit. Ik ging op zoek naar een lichtblauw-grijze kleur.

Blauw is namelijk al jaren mijn favoriete interieur kleur. Maar als je al heel veel blauw hebt in huis kan het een beetje teveel worden. Daarom wilde ik een blauw/grijze kleur voor de vloer. Net even wat subtieler en stoerder dan baby blauw.

Flexa Visualizer

Ik had al goede ervaringen met de FLEXA kleuren app “Visualizer” (zie app store) dus besloot deze app er weer eens op los te laten. Je kan hiermee heel gemakkelijk verschillende kleuren uitproberen. Ik wist natuurlijk al dat ik een grijsblauwe kleur wilde maar daar zijn zoveel soorten van!

“Mooi makkelijk”

Ik viel ik voor de kleur “beetje marmer” Een blauw/grijze tint

Ik koos vervolgens voor een nieuw soort verf namelijk “mooi makkelijk”. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor kozijnen en vloeren. Het voordeel van “mooi makkelijk” is dat het verven makkelijk gaat. De ondergrond hoeft niet helemaal kaal te zijn, en de verf wordt snel droog.

En deze belofte kwam zeker uit ….

Stappenplan

Om jullie een beetje een idee te geven hoe het verven van de vloer in zijn werk ging heb ik een stappenplan gemaakt doormiddel van foto’s.

1.Vloer ontvetten in dit geval met sponsje en Dasty (wibra) maar dit kan ook met ontvetter St. Marc.

2. Vloer licht opschuren met schuurpapier. Hoeft echt niet helemaal kaal, gewoon licht opschuren was voldoende voor de “mooi makkelijk verf”

3. Eerste laag verf opbrengen met kwast. Dit is handig omdat je met de kwast makkelijker deukjes en krasjes op de planken bereikt.

zorg dat je jezelf niet insluit! In dit geval konden we ontsnappen via de suitedeuren (niet in beeld)

4. Dan begint het aflakken, de laatste tweede laag. Dit deden wij met een lakroller, hiermee krijg je een mooi egaal resultaat.

Na een uur of 2 was de vloer al droog! Maar de vloer moet dan nog wel uitharden, dus het is beter om er zeker een halve dag/nacht even niet op te lopen.

voorkamer

Savonds konden we voorzichtig de eerste spulletjes al terugzetten, en in de nacht kon het nog even uitharden.

Het verven van de totale ruimtes heeft al met al een uur of 12 in beslag genomen. De meeste tijd zat in het ontvetten van de vloer. Deze was door de jaren heen heel vies geworden. Het verven zelf ging heel soepel en snel.

Resultaat

Toen we de verf er net op hadden leek het resultaat veel blauwer dan we dachten. Het blijft toch altijd lastig om een kleurtje uit te zoeken via je computer scherm. Wil je voor save gaan kan je het beste een kleurtester halen of een kleurstaal.

Zo met wit stak het eerste stukje heel erg af en leek het heel blauw

Kleuren kunnen namelijk door lichtinval wisselen. Onze vloer heeft soms een blauwe gloed, maar soms ook grijs. Gelukkig ben ik blij met beide tinten dus ook met het resultaat.

Alles komt fris uit, en het steekt prachtig af bij de witte muren en deuren. De kozijnen en deuren hebben we gewit om het totaal plaatje af te maken.

hagelwitte deuren geeft een mooi contrast

We kozen voor Flexa Expert houtlak binnen zijdeglans

Dit is een extra witte kleur, maar dit kan onze donkere kamer heel goed hebben.

 

Op deze foto zie je dat de vloer het contrast maakt in de kamer doordat de muren zo neutraal zijn gebleven.

De vloer is grijsblauw maar schijnt soms wat blauw op. Een echte mix van beide tinten !

Kleur past ook goed bij de bank ! En mijn nieuwe poef (kom ik later op terug! )

Het is altijd even een klusje waar je tegenop ziet, maar als het dan eenmaal achter de rug is wordt je er elke dag weer erg blij van!

Voor meer informatie over deze verf en de bovengenoemde kleuren zie de Flexa pagina!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *