Essentials voor een minimalistisch interieur

Minimalistisch interieur, veel mensen houden ervan. Het zorgt voor rust in de ruimte en oogt chic. Toch weten velen van ons niet hoe we dit het beste kunnen stylen of überhaupt moeten creëren. Mensen zijn nou eenmaal verzamelaars en hebben al snel de neiging om elk leeg hoekje op te vullen met een vaas, boek, plant of ander decoratie object. We geven je graag wat tips hoe je een minimalistisch interieur het makkelijkst stijlt en wat je vooral niet moet doen.


Medhat Ayad


Bouw alles in

Het belangrijkste van een minimalistisch interieur is de basis. Kijk naar je muren, vloeren en het plafond. Als dit al druk of rommelig is, dan kun je eigenlijk direct al stoppen. Zorg dus voor gladde muren, een strakke vloer en inbouwverlichting in het plafond. Je kunt dit gemakkelijk doen met led spotjes, welke je ook direct in de keuken kunt gebruiken. Alles wat je in kunt bouwen, moet je direct inbouwen en ‘wegwerken’ in de muren of vloer. Denk hierbij aan verlichting, verwarming en wellicht zelfs de televisie en audio. Dit zorgt voor een strak uiterlijk, waarbij je de praktische benodigdheden netjes integreert met de rest van de ruimte.

minimalistisch
Max VakhtbovychGeef troep een plek

Elk huishouden heeft troep. Sommige spullen heb je eens per jaar nodig en andere dingen eens per week of dag. Toch is het belangrijk om deze items netjes weg te kunnen werken, zodat het geheel ‘clean’ blijft. Een paar mooie kasten die gesloten kunnen worden is hiervoor de ideale oplossing. Hoewel open kasten erg trendy zijn op dit moment, zijn deze erg uitnodigend voor extra decoraties en ‘opvulmateriaal’. Kies dus echt voor kasten die volledig afgesloten zijn en niets van je troep laat zien.

Max Vakhtbovych


Kies je kleuren

Een minimalistisch interieur bereik je voornamelijk door neutrale kleuren met elkaar te combineren. Als je te veel kleuren combineert, wordt het geheel al snel schreeuwerig en onrustig. Je kunt dus het beste voor neutrale kleuren gaan en deze met elkaar samenvoegen. Denk aan beigetinten, wit en taupe. Vind je dit nu iets te saai? Dan kun je ook één felle kleur kiezen die je eruit laat springen. Denk aan aquakleurige kussens op de bank en rustieke kaarsen in een aqua kleur op de koffietafel. Zo laat je die ene kleur terugkomen, zonder dat het te heftig wordt.

minimalistisch
Secret garden

Met deze drie tips kom je een stukje dichter bij een minimalistisch interieur!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *