Posters

Met posters (liefst in lijst) kan je een kamer heel snel een nieuwe twist geven. En dit is precies wat ik naar op zoek was voor onze woonkamer boven. Ik heb deze kamer laatst een kleine metamorfose gegeven doormiddel van een roze halve wand. Maar het wandplankje wat daar hing, kwam ineens niet meer zo mooi tot zijn recht. Het viel altijd weg in de witte muur, maar het werd nu ineens een lelijk accent. Er moest een ander plan komen!

posters

Ik besloot mij te laten inspireren door de inspiratie pagina op de poster site van Desenio. Je vind daar heel veel voorbeelden hoe je op een leuke manier lijsten kunt ophangen via deze inspiratie pagina.

2 voorbeelden hoe je posters kunt groeperen:

 

  1. Hier zie je dat een lijstengroep niet druk staat als je let op de juiste kleuren combinatie en gebruikt maakt van een thema. In dit geval is dat jungle. En je ziet ook dat er een speelse afwisseling is van zwart wit en groen. Hierdoor wordt het geheel ook niet te vlak en blijft het een beetje spannend.

2. Ook op deze wand zie je een een thema “beach”. En ook de kleuren in dit geval pastel zijn op elkaar aangepast. De onderste lijn van de lijsten is recht en op dezelfde hoogte waardoor het hele plaatje ook zijn rust behoud.

Zo’n lijsten collage leek mij ook erg leuk. Een klein nadeel hiervan is wel dat je gaatjes in je muur krijgt. Maar bij een wandplank krijg je ook 3 behoorlijke gaten, en zit je altijd aan de plek vast. En als je dan een keer de boel omgooit is dat heel erg onhandig zoals in mijn geval. Dus koos ik toch ervoor om de plank weg te halen.

Natuurthema

Ik besloot te kiezen voor een natuurlijk poster thema, dieren en planten. Eigenlijk iets waar ik qua muur decoratie altijd op uit kom. Vraag mij niet waarom, ik wordt daar gewoon blij van.

Ik koos voor een vogel, een vlinder, een plant en een bloem. En voor het gemak bestelde ik ze incl. lijst.

Na 2 weken had ik de bestelling in huis.

Alle posters zaten in een koker samen met de lijsten bij elkaar in een grote doos. Omdat de lijsten van kunststof zijn heb je ook geen risico dat het kapot aankomt. En het verschil met een kunststoffen plaat en glas zie je niet als het hangt.

Vlinder

Mijn plan om de lijsten in een groep te hangen viel eigenlijk vrijwel direct in duigen toen ik de enorm grote vlinderlijst zag. (70x100cm! ) Ik zag hem in gedachten meteen al hangen centraal in de kamer. De prachtige poster in lijst had het eigenlijk helemaal niet nodig om ondersteund te worden door andere posters.

Het zou op deze muur ook te druk worden. Deze prachtige grote vlinder zat helemaal op zijn plek!

Butterfly Pink, White Background

Ik gebruikte een touwtje aan de achterkant zodat ik maar 1 gaatje hoefde te maken in de muur. En omdat de lijst van kunststof is had de spijker al voldoende draagkracht.

En toen ik toch geen lijstengroep plan meer had, vond ik het ook meteen een stuk rustiger om de andere lijsten ook los te hangen. Deze lijsten zijn namelijk ook best groot (50x70cm).

Hieronder zie je hoe ik ze beiden heb afgewisseld boven de bank. Welke vind jij het mooiste ?

Pineapple Crown Crane

Uiteindelijk heb ik de groene ingezoomde ananas (had jij hem al herkend? ) in onze badkamer gezet.

Op het wandplankje (woood) kan je op deze manier ook nog eens afwisselen.

Paardebloem

De derde XL poster van 70x100cm met een uitgebloeide paardebloem afbeelding (net zo groot als de vlinder) besloot ik in de slaapkamer te hangen. En dit keer niet met lijst maar met ranke latjes. Deze latjes konden met schroeven op elkaar bevestigd worden. (ook besteld via de webshop)

Dandelion

Beetje moeilijk in te schatten misschien op de foto, maar deze poster is maar liefst 70x100cm. Lekker groot om een groot stuk muur mee te bedekken. Wit op wit, dus in dit geval wederom een rustig geheel.

Mocht je zelf ook graag posters willen shoppen, al deze posters heb ik gevonden op Desenio.nl

Ik ben benieuwd welke poster van mij jij het mooiste vind? laat je een reactie achter?

Posters en lijsten van DESENIO! Met mijn code “KEEPONSTYLING” krijg je 25% korting op potsers, van 16 t/m 18 oktober* Volg @desenio voor meer inspiratie! *De code geldt niet voor lijsten of voor posters uit de “handpicked” en “collaboration” collecties.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *