De nieuwjaarsstyling

Een paar dagen na de kerst krijg ik alweer de “nieuwjaarsstyling kriebels” laat ik het maar even zo noemen.

De kerstboom is hartstikke gezellig, maar op een gegeven moment verlang ik toch weer naar een beetje ruimte. De boom is dan ook het eerste wat de deur uitgewerkt wordt op 27 december. Heerlijk weer een beetje luchtigheid in de woonkamer.

En als er dan een nieuw jaar is begonnen krijg ik ook meteen weer zin om er een paar nieuwe andere accessoires voor in de plaats te zetten. Niet meer dat “kerstachtige” sfeertje met veel goud en rood, maar terug naar het “less is more” gevoel. Met stiekem in het achterhoofd alvast een klein beetje voorjaar.

Botanisch

Eigenlijk heb je niet eens veel nodig om een woonkamer een andere sfeer te geven. Ik laat de basis van onze woonkamer meestal voor wat het is. De vloer, de muren (verf ik ook niet maandelijks ) de bank en de kasten blijven staan. Ik maak het verschil met een vloerkleed, lampjes, accessoires en wanddecoratie. Soms allemaal tegelijk, maar soms doet een prent aan de muur ook al wonderen om een sfeer te veranderen. Het is maar net wat op mijn pad komt.

Op deze manier kan je een snelle restyling van je woonkamer doen zonder te grote ingrepen.

De botanische natuurlijke trend die we momenteel veel zien in het interieur, past heel goed bij mijn persoonlijke “nieuwjaarsstyling” gevoel wat ik in mijn hoofd had. Ik besloot dan ook hier naar op zoek te gaan in de VESTA.

Stijl 7

Mijn favoriete afdeling waar ik eigenlijk altijd wel slaag is de tweede etage “Stijl 7”. Deze afdeling heeft veel (Scandinavische) merken waar ik fan van ben zoals; HK Living, Woud en HAY.

Ik koos voor mijn nieuwjaarsstyling een wandkleed, een lamp, een bijzettafel, en een vloerkleed. Vier perfecte ingrediƫnten voor een kleine make-over.

Voor de bank ligt een vloerkleed van HK-Living. Ronde vloerkleden lijken speels en ogen ruimtelijk. Naast de bank staat ook een kruk van HK-Living. Deze kruk heeft een rotan raster. Een trend die we in de jaren 70, en in de vroege jaren 80, ook veel zagen.

Retro HL-Living kruk met raster zitting terug van weggeweest

De prachtige houten lamp is het zonnetje in de kamer geworden. De dubbelen puur houten ronde platen zorgen voor zacht sfeervol licht.

Het papier op linnen wandkleed is net als de kruk ook van HK-Living. Het kleed is zo gemaakt dat het lijkt alsof het echt origineel van vroeger is. Dit effect geeft nog meer karakter aan het interieur.

En voor onze eettafel nam ik nog een kaarsen standaard mee uit de 4x stoer winkel (ook in de Vesta) Dit om het ontbreken van de kerstlampjes in huis een beetje te compenseren.

 

Het groen in huis geeft mij een fris nieuwjaar gevoel. En de natuurlijke accessoires van VESTA maken dit plaatje helemaal compleet.

Klaar voor het voorjaar!

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *