Werkplek metamorfose

Behalve ons huis heeft ook mijn werkplek de afgelopen jaren heel wat metamorfoses ondergaan. Ik krijg wel eens de vraag waarom?

Nou dat zit zo, ik vind het gewoon ontzettend leuk om te experimenten met stijlen. En het (leren) combineren van kleuren is voor mij erg inspirerend en leerzaam als interieur blogger.

Ook vind ik het altijd erg leuk om interieur trends zo makkelijk en voordelig mogelijk te vertalen in mijn eigen huis. Nieuw interieur gecombineerd met kringloopschatten is nog steeds mijn favoriete styling uitgaanspunt.

Een nieuw begin

Ons huis is het afgelopen jaar erg veranderd. Van veel felle kleuren, naar steeds minder kleur. Mensen vragen wel eens aan mij waarom ik niet zoveel kleur meer gebruik in huis? Dit komt grotendeels doordat ik gestopt ben met mijn vintage webwinkel “Retroloekie”. Na 9 jaar een huis vol kleurige kringloopschatten en de daarbij behorende verkoop vanuit huis, wilde ik een andere weg inslaan. En hierbij hoorde wat mij betreft ook een interieur switch. Een nieuwe stijl geeft weer andere inzichten.

Er verdween langzaam steeds meer kleur naar de achtergrond, en daarvoor kwam meer wit en “natuurlijk” voor in de plaats. Als laatste in huis was mijn werkplek aan de beurt. Ik zal je laten zien hoe deze door de jaren heen is veranderd!

2o16

Ik koos er in 2016 voor om te werken met een rustige basis gecombineerd met kleur. De jaren 80 stijl deed zijn intrede in ons huis.

Het combineren van een nieuw bureau (IKEA keukenblad met schragen) en tweedehands stoelen en accessoires maakte onze werkplek compleet.

2016

Ook de gordijnen waren helemaal in kleurige stijl. Deze kwamen beiden van IKEA.

 

 

2017

Ik vond het een kunst om zoveel mogelijk uit de kringloopwinkel te vinden. De rekken, bloempotjes en lampen het kwam er allemaal vandaan.

Op dat moment vond ik het vrolijk en kleurig en dat is het ook. Maar het had ook wel iets kinderlijks.
werkplek

2018

Ik besloot de boel om te gooien! De mintgroene radio ging naar mijn zoon, de lamp en de blauwe IKEA bureau stoel gingen naar mijn oudste dochter, en de eenhoorn naar mijn middelste dochter. Het werd tijd voor een nieuwe “volwassener look”!

werkplek

2019

Doordat ik de basis altijd wit heb gehouden was een metamorfose snel gedaan. Ik had nog 2 spijlenstoelen staan, en de accessoires op het rek deden de rest.

Het mooie gevlochten matje komt van Kwantum.

De plek is nu wat meer een geheel geworden met woonkamer. En heeft een rustige sfeer wat ook weer bevorderend werkt als je je moet concentreren op het werk.

Het wandrek komt uit de kringloopwinkel, maar is van de HEMA. De Pilea plant heb ik zelf gestekt en doet het als een tierelier! Het groen steekt mooi af bij de rest.

Waar hou jij van? kleur of natuurlijk? laat je een reactie achter?

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

4 Comments

Denise

Ik vind het prachtig al dat wit! Staat heel mooi. Zelf val ik toch steeds weer voor kleur. Heb het ook wel eens geprobeerd, alles meer neutraal te houden, maar toch kwam ik steeds weer met kleur thuis. Neemt niet weg dat ik het bij anderen prachtig vind! Heb onlangs de felgele eettafelstoelen van de ikea gekocht.

redactie

Leuk Denise!Juist een statement maken met kleur is ook heel tof! Klinkt goed de gele stoelen (-: !

Denise

Lees net pas jouw reactie op de mijne 🙂 ja blij mee, de gele stoelen. En blij met mijn man die mij zo vrij laat in mijn veranderdrang en het steeds weer van alles het huis in slepen, hahaha xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *