Afgelopen weekend was het weer zover. De kerstboom in huis is weer een feit. Dit jaar hebben we wederom gekozen voor een echte boom. Ik kan er maar niet aan wennen zo’n kunstboom, plus dat ik het ook een ontzettende sta in de weg vind om op te bergen. (om over dat invouwen maar te zwijgen, wat een rotklus! )

Kringloopschatten

De kerst decoratie haal ik altijd in de kringloopwinkel. Het ligt daar rond kersttijd bomvol met kerstspullen, en als je er regelmatig even gaat kijken heb je genoeg keuze om je eigen droomboom samen te stellen.

Hout

Dit jaar hebben we de boom volgehangen met vintage houten hangers. Ik ben zo dol op dit type decoratie, ze zijn gezellig, en kinderen kunnen heel gemakkelijk zelf de boom versieren zonder dat er wat stuk valt. Ook mooi meegenomen !

Kaarslampjes

De afgelopen jaren hadden wij altijd van die kleine lampjes in de boom. Maar dit jaar zag ik in de kringloopwinkel van die witte kaars lampjes liggen. Je kent ze misschien nog wel van vroeger dat je aan 1 lampje moest draaien als je de complete slinger uit wilde doen. Ik vond dit als kind altijd fantastische om te doen!

Zo’n kaars lampje is eigenlijk heel knus, het is net een echt kaarsje. En super makkelijk in de boom te hangen met die handige knijpertjes eraan.

Waarom zijn we eigenlijk ooit overgestapt op die eindeloze strings die altijd hopeloos in de knoop gaan? maar dat ter zijde…

kerstboom-1

Oude (piepschuim) zwaantjes nog nieuw in de doos gingen ook mee naar huis

kerstboom-2

Ook kocht ik een doos met compleet roze houten figuurtjes !

kerstboom-3 kerstboom-6

 

En zo staat onze boom ! De kerstkransjes aan een mooi rood lintje moet je er wel even bij denken………… (-;

kerstboom-7

de lichtbox is van Alittlelovelycompany

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *