Supermarkt bosje

Bij gebrek aan een bloemist in mijn buurt, koop ik mijn bloemen en planten bij de Jumbo Supermarkt. De bloemen afdeling was eerst wat beperkt bij mijn filiaal ( Beren Groningen) maar de winkel ontpopt zich inmiddels (tot mijn vreugde!) tot een heuse bloemenwinkel. Enorm veel keuze, en veel nieuwe planten uitbreiding.

Afgelopen week vond ik voor mij een nieuw soort snijbloem genaamd; Phloxen 1 bosje voor 3euro

Ook wel bekend als tuinplant;

 

Phlox subulata Wall Rockery

Phlox subulata Wall Rockery bron Tuinflora.com

Troosteloos

De bloemen koop je als ze nog in de knop zitten, en zien er dan als bos een beetje troosteloos uit. Maar na al een paar dagen komt er een bloemenzee van bloemetjes tevoorschijn. Ze staan inmiddels al 10dagen te bloeien bij ons thuis, en daar komen nog wel een paar dagen bij. Duidelijk een sterke bloem!

Ik heb inmiddels het tweede bosje alvast in huis gehaald, heb ik over een paar dagen weer een nieuwe bloemenzee in huis!

 

bloemen 1 bloemen 5

 

bloemen 2 bloemen 3

Nog niet in volledige bloei, maar na 2 dagen al aardig op weg! De mooie vaas is een kringloopvondst van vorige week

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *