Toen ik een paar weken geleden voor het laatst bij de V&D was zag ik ergens in een hoekje een hanglamp liggen. Hij had een vintage Scandinavische uitstraling, maar was toch nieuw en mooi blauw van kleur. Er zat geen fitting in, en geen snoer maar een kralen ketting om hem op te hangen.

Ik denk dat het een showmodel is geweest. Nu heb ik een hele handige man thuis, dus ik durfde het wel aan de lamp mee te nemen voor €10,00

Het grappige is dat ik meteen na dit blog een bericht kreeg van de maakster van de vorige versie van deze lamp. De lamp heeft ooit ter decoratie gehangen in de bedrijfs kantine van de V&D en dit was de foto daarvan. In het midden zie je hem nog hangen.

hang lamp vend

Neon

Wat zo leuk is aan de lamp, is dat de beugel in het neon oranje is geverfd. Met een klein neon accent, kan je een iet wat saaie lamp dus erg snel een flitsende metamorfose geven.

Snoerboer

De lampenbol kocht ik bij de IKEA. Maar deze grote lampen zie je tegenwoordig in meer woonwinkels te koop.

Juist zo’n mooie bol geeft een gewone lamp een beetje meer uitraling. Het draad is ook van de IKEA en heeft een strijkbout snoer uitstraling. Bij de Snoerboer heb je ook de leukste losse snoeren te koop. Je zou bijvoorbeeld ook een leuk NEON kleurig draadje kunnen gebruiken.

Met een potje Neon, een leuk snoer en een mooie lampenbol maak je in een handomdraai een originele unieke lamp.

Je zou ook eens bij de kringloopwinkel kunnen kijken naar een saaie hanglamp die je dus zelf naar wens kan pimpen.

succes!

lamp 1 lamp 3 lamp 4

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie