Glas kun je heel goed verven. Vaasjes , flessen, met een laagje muurverf erop heb je binnen een handomdraai een nieuw fris item in je interieur. Bij de kringloop kocht ik vorige week een plafonnière met snoer. Handig, want door dat snoer is het ook meteen als wandlamp te gebruiken. (Koop je nou een plafonnière zonder snoer, maak er dan zelf een snoer aan als je een beetje handig bent!)

Ik heb de lamp geverfd met een oud restje muurverf/latex dat ik nog had staan. De verf was al een beetje lobbig, maar dat is in combinatie met glas een fijne combinatie, want dan dekt het sneller. Als je het eerste laagje dik hebt aangezet en het is droog doe dan indien mogelijk ter controle even het licht aan. Je ziet dan allemaal kleine streepjes van de kwast doorschijnen. Deze heb ik weggewerkt totdat je alleen nog maar her en der kleine spikkeltjes zag. Dit geeft een mooi glinster effect. De achterkant heb ik open gelaten, zodat je daar het licht van hebt als reflectie op de muur. Want helemaal gedekt met verft geeft natuurlijk geen licht meer af!

Door de matte muurverf krijg je een gips achtig effect. Hierdoor lijkt het alsof de lamp overdag eigenlijk een sierbloem is van aardewerk of gips.

Je kunt natuurlijk ook losse plafonnière kappen zonder lamp kopen bij de kringloopwinkel en deze een kleurtje geven. Dan heb je een leuke muur decoratie !

 

lamp 1 lamp 22

 

lamp 11 lamp 2
lamp 4

Licht aan

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie