Planten, ik deed er jaren helemaal niets mee. Ik denk achteraf ook omdat ik niet zo goed wist wat ik ermee moest. Voor het raam zetten vond ik zo “bejaard” maar waar laat je ze dan?

Maar door de planten trend en alle inspiratie foto’s die ik voorbij zag komen in de bladen en op Instagram kreeg ik op een gegeven moment toch zin om er iets mee te gaan doen.

De ene na de andere plant haalde ik in huis. En dan opeens merk je dat je een soort van kleine plantenverslaving hebt ontwikkeld.

planten 12

De mooiste plant bij ons is huis is toch wel deze olifanten oor plant. Enorm groot, maar toch ook weer zo luchtig door de wijd uitstaande takken dat ie niet teveel licht wegneemt.

Geadopteerd

Ik kreeg de plant een paar maanden geleden van onze oude buren die gingen verhuizen. Ze konden hem niet meenemen, of ik hem wilde adopteren. Ik was er nog een beetje onzeker over (vanwege dat reuze formaat!) maar toen ie eenmaal in huis stond was ik om. Wat een sfeermaker zo’n extra grote plant. En je hoeft er niet eens een mega grote woonkamer voor te hebben, ik vind dat ie hier juist heel gezellig staat omdat de plant juist niet weg valt in de grote ruimte.

planten 2

De Pilea ook wel pannenkoekenplant genoemd. Ik denk wel ongeveer de meest geplaatste plant foto op Instagram. En natuurlijk haalde ik er ook eentje in huis, want eerlijk is eerlijk wat een mooie bladeren!

Deze plant staat noodgedwongen wel voor het raam , want in de zon doet ie het heel goed.

Flying Tiger

Onlangs vond ik bij de Flying Tiger deze hele mooie kunststoffen hangende plantenpotten. Zacht roze en groen. Per toeval hing ik ze even aan de muur tijdens de verbouwing , en eigenlijk staat dit juist heel erg leuk. Het breekt een groot kaal vlak.

planten 9 planten 1

 

planten 7

De varen…echte nostalgie voor mij. In de jaren 80/90 zag je ze overal! En eigenlijk kan het nu prima weer. Wat een fijne fris groene kleur heeft deze plant.

planten 6

Deze plant vond ik wel passen bij onze moderne schouw. Geen idee wat is het, maar ik kocht het bij IKEA. Mooi strak plantje met soms een bloemetje bovenop.

planten 8

De Sansevieria kocht ik onlangs in de bloemenwinkel . Mooi stevig en strak en sterk (niet onbelangrijk)

 

Soms kan je ook eens omdenken, en een (fruit) schaal uit de kringloopwinkel gebruiken als bloempot. Ook deze schaal heeft van die heerlijke jaren 80/90 spetters! wat nu helemaal in is.

planten 4

De alocasia, familie van de grote olifanten plant die we hebben staan. Wederom weer met zo’n prachtig blad.

planten 3

Juist met zo’n pot, maak je nog meer een statement van je plant.

En wissel een keer af met de bloempotten, of planten plek. Juist het speels bezig zijn met je planten draagt eraan bij dat je steeds weer wat nieuws te zien hebt, en je niet uitgekeken raakt.

Geniet van je groen!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *