Naast dat ik fan ben van IKEA vloerkleden en Rozenkelims hou ik ook van vintage kleden. Zo nu en dan vind ik er eentje in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt.

Het leuke ook van oude kleedjes is dat je voordelig uit bent, en dat je iets unieks hebt. Ik zal je aan de hand van een paar style voorbeelden laten zien dat oude kleedjes ook heel leuk en fris kunnen staan.

kleed 15

Dit lange kleed is mijn nieuwste aanwinst uit de kringloopwinkel . Crème wit met roosjes! Vintage, maar gecombineerd met veel wit maakt het dat het kleedje alles behalve ouwbollig oogt. Ook staat zo’n kleed leuk op een slaapkamer!

kleed 1

Ook hier weer het zelfde plekje zelfde verhaal. Een oud rood kleed staat een stuk frisser wanneer de ondergrond licht van kleur is. Dit hoeft niet perse wit te zijn, maar een lichte vloer is altijd mooi bij oude spulletjes. Juist om het evenwicht te bewaren tussen oud en nieuw.

kleed 1

Dit kleed komt ook uit de kringloopwinkel. kleed 2

Zoals je ziet heb ik uiteindelijk de onderkant van dit kleed gebruikt voor de styling . Dus de niet wollige kant. Dit heb ik bij de eerste foto met de roosjes ook gedaan. Het grappige is namelijk dat veel oude kleden een mooiere onderkant hebben dan bovenkant! Kwestie van uitproberen, ook in de kringloopwinkel.

kleed 13

Ook dit IBIZA stijl kleedje waarschijnlijk hand gemaakt vond ik onlangs in de kringloopwinkel. Gecombineerd met een strak kastje past dit prima in een moderner interieur.

kleed 11 kleedje 2

Ook hier een oud kleedje voor een nieuwe bank. Juist met nieuwe spulletjes in huis is het leuk om een statement te maken met iets, en dat is in dit geval het oude kleedje. Het brengt net een beetje meer karakter in het plaatje.

kleedje 2

Hier heb ik een stukje van een oude loper gebruikt om een kaal hoekje een beetje aan te kleden. En doordat de kleur blauw weer in het kastje terug komt is het plaatje een geheel.

Wasmachine

Wat ik dus altijd doe is de kleden wassen! Dit doe ik gewoon in de wasmachine. Kleden die niet in de wasmachine kunnen, en gebruikssporen hebben koop ik niet.

Ik was kleden altijd op wolwas en gebruik dan lekker veel wasmiddel. Dit is een kort koud was programma. Daarna hang ik ze buiten te drogen. Soms komen kleden er erg kreukelig uit en kost het een paar dagen voordat ze weer lekker glad zijn. En ook krimpen kleedjes soms een beetje. Maar ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ze niet meer bruikbaar zijn. Een “was” spoortje neem ik voor lief, want een schoon kleed is toch het allerlekkerste?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *