Pubers laten stofzuigen dat doe je zo

Op een gegeven moment komen kinderen op een leeftijd dat ze best wel een handje kunnen meehelpen in het huishouden. Zeker als het gaat om hun eigen kamer.

Bij ons is dit inmiddels een wekelijks terugkerend dingetje. Even met de stofzuiger door je eigen kamer heen.

Onze 2 pubers van 14 en 15 hebben allebei een kamer op de derde verdieping. De stofzuiger staat op de tweede verdieping, en moet dus een trap worden opgetild. Dit maakt de uitnodiging om te gaan stofzuigen natuurlijk wel een stukje minder aantrekkelijk. En ook qua veiligheid is het een aandachtspunt. Op en neer met een zware stofzuiger op een redelijk gladde trap is niet heel veilig.

Zorg dat de drempel lager wordt

Ik moet ervoor gaan zorgen dat de drempel van het saaie klusje stofzuigen een stuk lager wordt voor de pubers. Dit ga ik doen door de obstakels weg te nemen en een stukje gemak eraan toe te voegen.

Voor Kärcher mocht ik de VC 6 Cordless premium uitproberen. (perfecte timing! ) Zoals jullie misschien al eerder hebben gelezen ben ik al een ervaren Kärcher tester, en mocht ik ook al eens de tapijt/bekleding reiniger SE 6.100 uitproberen.

VC 6 Cordless premium

Karcher STOFZUIGER VC 6 CORDLESS PREMIUM OURFAMILY

¨¨¨Bewegingsvrijheid ontmoet comfort¨ Dit is terug te lezen op de website van Kärcher. Eigenlijk precies beschreven wat ik zoek. Want wanneer je bewegingsvrijheid hebt, en comfort, wordt een saai huishoudelijk klusje toch een stukje leuker?

De de VC 6 Cordless our Family snoerloze stofzuiger is gespecialiseerd in het zuigen op moeilijke plekken Met behulp van de led-verlichting op het vloermondstuk.

Andere voordelen zijn het lage loopvolume, de aparte filterreinigingstool en een gemakkelijk afleesbare accustatusweergave die ook meldingen van storingen geeft. Er is ook de handige Power Lock-functie, waardoor het niet langer nodig is om de aan / uit-knop constant ingedrukt te houden.

En met de spciale Booster knop zuig je met nog meer power!

Het schoonmaken van het filter is ook extra makkelijk gemaakt. Het filterreinigingselement en het meegeleverde tweede luchtinlaatfilter maken het schoonmaken easy. Je krijgt bijgeleverd filterreinigingsgereedschap, en je plaats het tweede luchtinlaatfilter en begin met reinigen.

Genoeg over de technische snufjes, tijd voor mijn ervaring.

Mijn ervaring met de Karcher VC 6 CORDLESS PREMIUM

Ook al doet de look je denken aan een steelstofzuiger/kruimeldief, dit is een belediging voor deze jongen!

Het is gewoon een stofzuiger maar dan 2.0! De kracht van BOOSTER knop is enorm. Je hoort letterlijk alles naar schieten. En de ronddraaiende borstels zorgen ervoor dat grote dingen als een sok niet direct naar binnen gaat.

De verlichting is voor de donkere hoekjes. Ik zag ineens plekken in de gang die ik duidelijk nog niet eerder had gespot. Wat een uitvinding licht op je stofzuiger!

pubers

Wat mij ook meteen op viel was het lichte gewicht. Normaliter sjouw ik met een zware stofzuiger en metalen buizen. De buis van deze zuiger is van lichtgewicht metaal. Je hebt amper door dat je het stofzuigen bent. Ideaal ook voor mensen die niet zo zwaar kunnen of mogen tillen. (was dat even handig geweest de weken na mijn bevalling!)

Door de grote rubberen wielen aan de onderkant van de stofzuiger mond rol je als een dolle door het huis. En de draaiende borstels onderin zorgen ervoor dat er nog meer vuil meegepakt wordt!

De filters kunnen gereinigd worden in het filter reiniger stuk. (Zie hier boven in het midden op de foto)

Heel simpel, na het legen van het zakloze reservoir doe je het filter rolletje in het reinigers stuk en koppel je het stuk weer vast aan de steel. Vervolgens zuig je heel gemakkelijk het filter schoon.

Het bovenstuk is makkelijk af te klikken en op een kleinere bortstel te plaatsen. Hierdoor kan je heel gemakkelijk stof van plafond wegnemen.

Doe dit maar eens met een gewone stofzuiger, dan til jeje een ongeluk!

Ook mijn dochter van 8 kan nu gemakkelijk even een handje meehelpen en ze vindt dit super leuk!


En na het stofzuigen zet je het apparaat op de basis zodat ie weer kan opladen. Je kunt met een accu 50 minuten zuigen.

pubers

Conclussie

Het stofzuigen is niet meer een ding waar je tegenaan hikt, maar een dingetje wat je er even snel bij doet. Onze stofzuigers zijn best waar, en je komt altijd lengte van het draad te kort. En na het zuigen moet je het draad weer zelf opwikkelen.

Het feit dat dit apparaat alleen al draadloos is, geeft zo ontzettend veel gemak!

Het zuigen gaat met deze VC6 zo gemakkelijk, dat ik heb besloten de Kärcher beneden te laten, en het voor de pubers het boven anders op te lossen. Zij hebben gemak nodig, maar ik ook!

Juist als je een klusje dagelijks moet klaren is dit lichtgewichtapparaat en al het bijkomende gemak meer dan welkom.

TIP 1: De pubers krijgen op de overloop voor de slaapkamer deuren een vaste stofzuiger. Zo kunnen zij stofzuigen zonder te veel ongemakken vooraf. En dat zal zeker helpen om het klusje vaker gedaan te krijgen!

Trap opstakel moet worden weggenomen

TIP 2: Ook heb ik een vaste stofzuig dag met ze afgesproken. Dit geeft houvast voor allemaal, en voorkomt discussies.

TIP 3: Heb je het budget zet dan een VC 6 Cordless premium op de verdieping waar de kinderen slapen. Dit apparaat zal sneller gepakt worden dan een gewone stofzuiger.

pubers

Het is financieel een uitgave, maar de tijd en de luxe dat het oplevert, is het wat mij betreft ontzettend waard.

Speciaal voor jullie heb ik een kortingscode gevraagd. De korting is geldig op de afgeprijsde prijs!

KORTINGSCODE : STYLING-VC6

10% via de webshop van Kärcher t/m 31 mrt 2023

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *