Als blogger ben ik regelmatig bevoorrecht om de leukste producten te reviewen. Deze keer was het weer een feest, want ik kreeg een ontzettend tof huishoudelijk apparaat thuis om te testen.

De Kärcher SE 6.100

De Kärcher SE 6.100 is een tapijtreiniger maar bovendien ook een stofzuiger, matras en bekleding reiniger.

Kärcher SE 6.100

Kärcher SE 6.100 via Bol.com te bestellen

Maar wat mijn aandacht trok (waardoor ik stond te springen om dit apparaat te testen!!) was de tapijt reinigings- functie. Ik heb namelijk een grote liefde voor vloerkleden in huis. Ondanks dat wij hier thuis er niet met schoenen op lopen, krijgt een vloerkleed op een gegeven moment toch vlekjes.

En als je pech hebt ontwikkeld een vloerkleed soms ook een grijze waas. Dit laatste had ik met mijn witte vloerkleed die ik een jaar of drie geleden had gekocht.

Na een jaar belande het kleed door de vuiligheid op zolder. (Waar ook al twee andere smoezelige kleden lagen). Weggooien kon ik niet, maar het reinigen was mij nog niet gelukt. TIP: in de sneeuw leggen werkt dus ook niet

Ik had mijzelf ooit voorgenomen om een keer een tapijt reiniger te huren. Maar het leek erop dat het dit een gevalletje van uitstel komt afstel zou worden.

En toen was daar afgelopen weekend de Kärcher! Een multifunctioneel apparaat voor het reinigen van tapijten en bekleding!

Water en zeep

Het systeem van de reiniger is eigenlijk heel simpel. Je doet warm water en reinigingsmiddel in de aangegeven dosering (zeker niet te veel!) in de tank.

Onder hoge druk wordt de oplossing diep in de vezels van het tapijt gespoten. Direct daarna wordt het met veel kracht eruit gezogen door het zuigsysteem. Dit vuil komt vervolgens in een andere tank.

Je drukt met je hand (of je kiest automatisch) de spray door de spuitmond het tapijt in. Vervolgens wordt het vlak daarna met kracht weer opgezogen. TIP: gebruik warm water voor een nog hygiënischer resultaat.

Het zuigmondje is doorzichtig, dus je ziet het vieze water omhoog borrelen. Ik kan je zeggen dat dit erg bevredigend voelt! Zie hieronder op de foto hoe het water omhoog gaat op weg naar de tank.

Ik zag dat grote grijze vlekken van drie jaar oud na een paar keer herhaald erover heen gaan daadwerkelijk verdwenen. TIP: Bij zware vervuiling kun je eerst het water een paar minuutjes in laten trekken en het dan pas opzuigen.

De algehele smoezeligheid was overduidelijk verminderd, en een heel licht vochtig maar vooral fris kleed bleef over. De reiniger is na mijn beleving vooral bedoeld voor verse vlekken. Deze trek je er met gemak uit, en fris je op. Langdurige oudere vlekken moet je eerst even zelf met de hand reinigen en fris je daarna op met de Kärcher. Of je moet er even een keer of drie overheen gaan met het reinigings mondje, dat kan ook helpen.

Ook is de reiniger ideaal om dat fijne stof wat er in al die jaren is ingekomen, op te zuigen. Deze stof veroorzaakt ook die grijze gloed waar ik het eerder al over had.

Ongelukjes reinigen

Ik zie ook vooral mogelijkheden als je bijvoorbeeld een kop koffie hebt laten vallen. De zuiger trekt dan namelijk de koffie er letterlijk weer uit. En daarna frist ie het kleed op met water en reiniger. Maar denk bijvoorbeeld ook eens uit vieze matrassen, na een ongelukje van een kind, of je auto bekleding waar de afhaal pizza bijvoorbeeld is gaan lekken.

Kärcher auto bekleding reiniger

Ik vind het een heerlijk apparaat om in ieder geval in huis te hebben. Helemaal met een groot gezin. De dubbele functie is ook ideaal, want als je even geen tapijt te reinigen hebt, kan je er ook mee stofzuigen of eventueel mee dweilen op een harde vloer!

Kärcher

Op de foto hierboven zie je hoe de reiniging spray met kracht op het kleed wordt gespoten.

Op de foto hieronder zie je na afloop de tank met het vuile water wat is opgezogen. Ontzettend vies om te zien, maar een fijn idee dat dit uit het kleed is gekomen. (sorry voor de misselijk makende beelden)

Kärcher

Ik heb nog 2 andere kleden op zolder liggen, die ik nu ook eindelijk weer een tweede leven kan geven door een opfris beurt!

Ook biedt dit apparaat mogelijkheden om tweedehands vloerkleden uit de kringloopwinkel eens een kans te geven!

Dit blog was in samenwerking met Kärcher, maar ik mocht mijn eigen mening geven.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *