Raam bekleding

Toen wij 6 jaar geleden in ons huis kwamen wonen hadden de ramen al Plisségordijnen. Van die moderne vouw gordijnen gemaakt van speciaal papier. Omdat onze erker best bijzondere maten heeft, en je daardoor afhankelijk bent van maatwerk hebben we het er maar bij gelaten. Je bent zo weer veel geld kwijt voor iets wat niet perse een noodzaak is.

raam bekleding

Ook de kozijnen waren flink beschadigd door de jaren heen..

Maar na een aantal jaren werden de gordijnen vaal. Op sommige stukjes zaten schimmel plekjes en de bedrading was ook niet meer zo goed in werking. Het werd tijd voor wat nieuws!

Shutters

Omdat de erker niet heel groot is wilde ik opnieuw een raambekleding die precies in het raam zou vallen. Zo benut je de ramen optimaal en maak je de ruimte niet optisch kleiner. Geïnspireerd geraakt door shutters ging ik op zoek naar houten jaloezieën. Shutters zijn ook erg tof, maar niet geschikt voor kleine ramen als deze.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën bleken een prima aternatief. Wel de looks van dat mooie hout, maar in een beter formaat verkrijgbaar voor ons raam.

Venata

Ik kwam terecht bij online raambekleding specialist Veneta.com. Online raamdecoratie bestellen dat leek mij ideaal en het scheelt weer een ritje naar de winkel. En doordat je het online besteld is het ook nog eens veel voordeliger dan de gemiddelde raam decoratie shop.

Je hebt 4 manieren om je gordijnen te bestellen bij Veneta. 1. Telefonisch advies 2. de foto service, 3. adviesgesprek aan huis, en 4. directe bestelling via website.

Ik koos voor de fotoservice en het advies gesprek via de telefoon.

Via de mail en telefonisch bespreek je samen met een specialist de mogelijkheden voor de ramen. Ik mailde foto’s van de erker en kreeg vervolgens meetadvies met een instructie via de mail terug. De foto’s werden door de meet specialist ingetekend, zodat ik precies wist waar ik op moest letten bij het inmeten. (Mocht je het meten lastig vinden om zelf te doen, kan er ook een veneta adviseur bij je thuis komen)

Kleurstalen

Om er zeker van te zijn dat de jaloezieën goed bij de rest van het interieur past, kan je bij Veneta kleurstalen bestellen. Deze ontving ik binnen een paar dagen in huis. Ik koos voor puur wit ND001. Een extra witte kleur.

Door het kleine formaat erker is het licht wat binnenkomt beperkter. Daarom koos ik voor deze extra lichte tint wit.

En bij nieuwe jaloezieën hoort ook en fris kozijn. Ook hier kozen we voor extra wit. (Flexa lak voor binnen wit-zijdeglans)

Na 2 weken waren de jaloezieën in huis. We kozen ervoor om ze zelf in te hangen. Dit was best nog wel even een klusje omdat onze kozijnen een scheve afwijking hadden. Dit kan nog wel eens voorkomen in oudere huizen.

Gelukkig heb ik een handige man in huis die het voor elkaar kreeg. Maar heb je zelf ook een oud huis met afwijkende maten, en geen handyman binnen handbereik zou ik kiezen voor de montage service die Veneta ook aanbied. .

Ik koos voor draden i.p.v band tussen de houtjes. Dit om de gordijnen luchtig te houden wat weer beter past bij de kleinere ramen.

En het resultaat is prachtig geworden! Een aangekleed raam wat zowel open als dicht een fris licht effect geeft

 

De looks van luxe shutters maar dan betaalbaar!

De kamer is er enorm van opgefrist!

Voor meer informatie over allerlei soorten raambekleding en deze jaloezieën zie de website van Veneta.com

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Dana

Wat een goede tip!! Ik heb ook voor houten jaloezien gekeken voor in het nieuwe huis. Erg duur bij de plaatstelijke gordijnboer. Ik ga deze site zeker even bezoeken. Nagaan wat zij voor ons kunnen betekenen!

redactie

Oh leuk! benieuwd of je eruit bent gekomen! En wat jouw keuze was 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *