Slaapkamertrends van 2021/2022

Als jouw slaapkamer wel een upgrade kan gebruiken, is het leuk om de nieuwste trends erbij te pakken. Dit geeft weer frisse inspiratie waar je mee aan de slag kunt. In dit artikel delen we de belangrijkste slaapkamertrends van 2021 en 2022. Je leest meer over de trendkleuren, welke interieurstijlen populair zijn en waar de focus op mag liggen.

Burst: Pexels

Chique hotellook

Een minimalistische interieurstijl gaat nooit uit de mode, maar komende seizoenen zie je juist steeds meer uitgesproken slaapkamers. Hierbij ligt de nadruk op de chique hotellook. Het is toch heerlijk om het luxe hotelgevoel ook in je eigen woning te beleven? Voeg een aantal gouden accenten toe voor een rijke look, leg extra kussens op het bed en pak uit met stijlvol beddengoed. Ook een bankje aan het voeteneinde, een grote spiegel en een luxe bed met hoofdbord mag niet ontbreken.

slaapkamer trends
Julie Aagaard

Optimaal comfort

Een perfect voorbeeld van zo’n luxe bed is een boxspring. Dit sluit direct aan bij de tweede trend: optimaal comfort. Investeer in een goede nachtrust en stel jouw ideale bed samen. Je kunt bijvoorbeeld een boxspring kopen met bonellvering voor goede ondersteuning en een zacht topmatras voor nog meer ligcomfort. Bij deze slaapkamer trend mag je jezelf echt trakteren!

Luxe verstelbare bedden

Als je het comfort nog een stapje verder wil nemen, kun je een elektrisch verstelbaar bed aanschaffen. Dit jaar maken steeds meer mensen de overstap. Het is namelijk niet waar dat enkel ouderen of mensen met lichamelijke klachten profijt hebben van een elektrisch bed. Iedereen mag genieten van de voordelen! Onze tip is deze

luxe elektrisch verstelbare boxspring Electric Elegant.

Duurzaamheid in de slaapkamer

In 2021 en 2022 mag de focus in slaapkamertrends liggen op duurzaamheid. Een duurzame slaapkamer gaat niet gepaard met één specifieke interieurstijl en is dus altijd toe te passen. Verkies kwaliteit boven kwantiteit, check of de producten duurzaam zijn geproduceerd en let goed op het materiaalgebruik. Een toegankelijke manier om meer duurzame items in de slaapkamer te verwerken, is door te beginnen met duurzaam beddengoed.

Natuurlijke en warme kleuren

Ben je op zoek naar een nieuw kleurenpalet voor de slaapkamer? Kies dan voor natuurlijke tinten als honingbruin, ecru en greige (mix van grijs en beige). Of voeg juist wat meer warmte toe met een gedempte terracotta tint of mosgroen.

slaapkamertrends
Vlada Karpovich

Vloerkleed onder het bed

De laatste slaapkamer trend is erg specifiek, maar nog steeds geschikt voor allerlei stijlen. Schaf een extra groot vloerkleed aan dat je onder het bed kunt leggen. Ook in kleine slaapkamers ziet dit er heel stijlvol uit. Kies een donkere kleur voor de hotellook of ga voor een duurzaam materiaal in een natuurlijke tint.

slaapkamertrends

Tatiana Syrikova

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *