Slaapkamertrends

Bij het veranderen van het interieur vergeten veel mensen om de slaapkamer een make-over te geven. Dat is zonde, want je bent daar immers iedere nacht te vinden.
Daarnaast heeft een fijne slaapkamer met een écht goed bed invloed op je nachtrust. Zoals we allemaal weten is een goede nachtrust een must voor een goede gezondheid. Kortom: investeer zeker in je slaap en lees hier meer over de slaapkamertrends van 2022.

Gezonder leven: slapen in een bed van hoge kwaliteit

Zo zien we dat gezondheid überhaupt een onderwerp is dat steeds meer Nederlanders belangrijker vinden. Daarom is het aan te raden om dit jaar zeker te gaan voor een kwalitatief en comfortabel bed dat lekker slaapt. Juist omdat een goede nachtrust zo van invloed is op hoe je je overdag voelt, is het nodig om te investeren in een bed waar je al die tijd van hebt gedroomd. 

Er zijn een aantal merken bedden dat al jaren hoog scoort op het gebied van comfort en kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan Hästens bedden met die welbekende heerlijke matrassen waar je gegarandeerd lekker op slaapt. Of aan bedden van Auping die heerlijk liggen en er stijlvol uitzien. Kortom: denk in 2022 echt eens goed aan je lichaam en geest en kies liever voor een bed dat misschien iets duurder is, maar waar je jarenlang van kunt genieten. Daar ga je overdag de vruchten van plukken.

Less is more in de moderne slaapkamer anno 2022

Kijken we naar de overige slaapkamertrends dan zien we dat het motto less is more geldt. Je slaapkamer is de plek waar je tot rust moet komen. Daarom is het wel zo fijn om deze ruimte niet helemaal volgebouwd te hebben met meubels en accessoires. Kies het liefst voor een rustige kleur aan de muur en voor slechts een aantal meubels die noodzakelijk zijn. Een goed bed, zoals een Hästens bed of een van de Auping bedden van Bröring, een kledingkast en wat decoratie aan de muur – meer heb je niet nodig.

slaapkamertrends
Bröring

Natuurlijk is het wel zo dat een slaapkamer heel persoonlijk is. Waar de één het heel prettig vindt om te slapen in een ruimte met lichte kleuren slaapt iemand anders juist goed in een slaapkamer waar veel donkere tinten te vinden zijn. Zoek dus voor jezelf uit bij welke stijl je je het fijnst voelt. Het is wel belangrijk om de rest van de slaapkamer minimalistisch in te richten, zodat je met een leeg hoofd naar bed kunt gaan. Een opgeruimde kamer is immers een opgeruimd hoofd. Op die manier kun je veel rustiger je nachtrust in gaan.

Kies voor warme verlichting op je slaapkamer

In de slaapkamertrends in 2022 staat rust en sfeer dus centraal. De slaapkamer is niet meer een plek om van alles te ondernemen, maar om goed te kunnen ontspannen. Probeer daarom om grote apparatuur uit deze ruimte te laten en als het even kan ook je mobiele telefoon. In je slaapkamer moet je immers zelf opladen. Neem hierbij direct de verlichting in deze ruimte onder handen. Felle TL-lampen of andere witte lichten doen namelijk afbreuk aan een kamer waar je helemaal zen moet zijn.

Ga liever voor warme en sfeervolle verlichting die je kunt dimmen wanneer je dat wilt. Er is steeds meer mogelijk op het gebied van slimme verlichting die je met behulp van je smartphone in kunt stellen.

Dat is ideaal, want zo kun je bijvoorbeeld een heel verlichtingsplan opstellen waarbij de lampen in de loop van de avond steeds warmer worden qua kleur. Extra tip: focus dit jaar op wandverlichting. Een lamp aan de muur heeft geen ruimte op de grond of op een nachtkastje nodig, en is ideaal boven je mooie Auping of Hästens bed.

slaapkamertrends

Haal de natuur naar binnen en kies voor kamerplanten

Tot slot is er nog iets dat je kunt doen om de leefomgeving van je slaapkamer gezonder te maken. Hoe je dat doet? Simpel: kies voor groene planten waarmee je de natuur naar binnen haalt. Kies niet zomaar voor een paar kamerplanten, maar voor planten met een luchtzuiverende werking. Dit soort planten zorgen ervoor dat de zuurstof in je slaapkamer ververst wordt, waar jij optimaal van profiteert.

Luchtzuiverende planten


Het grote voordeel van luchtzuiverende planten is dat je beter kunt slapen door een betere luchtkwaliteit. Neem bijvoorbeeld Jasmijn, een mooie plant met witte bloemetjes. Jasmijn zuivert de lucht en heeft nog een ander fijn effect: de plant verspreidt een geur die rustgevend werkt.

Jasmijn

Dat geldt ook voor de plant Valeriaan die effectief schijnt te werken tegen slapeloosheid. Ook Lavendel en Aloë Vera zijn populaire kamerplanten voor op de slaapkamer.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *