Spetter fetish

Stippels, spetters, confetti printjes, ik wordt daar altijd erg blij van. Onlangs kocht ik nog een vrolijk dekbedovertrek met stippels (zie blog paar dagen geleden)

Kringloopgeluk

Maar de kringloopwinkel heeft ook veel spetters en stippen te bieden. Deze week vond ik weer een aantal oude pareltjes met zo’n vrolijk en soms slordig patroon. En omdat ik ook deze week toevallig een nieuwe spettervaas scoorde bij HEMA leek het mij leuk om ze hier in dit blog eventjes naast elkaar te zetten.

 

spetter

Waarschijnlijk handwerk, en waarschijnlijk huis tuin en keuken vlijt, maar juist die speelsheid vind ik wel tof.
Past goed bij het najaar op tafel, met bijvoorbeeld wat gedroogd fruit erin. Misschien leuk om ook eens zelf proberen te maken( met de kinderen) zo’n klei baksel met een hippe spetter..

spetter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook vond ik deze week een spetter ovenschaal.

spetter schaal 1

Altijd leuk zo’n ovenschaal. Ook om te gebruiken als fruitschaaltje. Gewoon op tafel met een paar mandarijnen erop.

spetter 2 Klein woongeluk noem ik dit!

spetter 8

En deze vaas vond ik ook deze week in de kringloopwinkel. Vol in de kreukels , en met kleine figuurtjes erop. Je zou denken dat ze erop geklad zijn door een kind, maar nee het zit erin gebakken. Juist de slordigheid, en de kreukel maakt het voor mij interessant. Ik hou wel van die imperfectie.

HEMA

Maar mijn mooiste vondst van deze week was toch nieuw. Ik zag hem gisteren staan bij de HEMA en er stond nog net niet mijn naam op.
spetter 10

vaas en bloemen

Spetters, met mijn favoriete kleurstelling en een goudaccent. Ik ben niet eens jarig, maar besloot hem mezelf toch cadeau te doen. Wat een plaatje, wat een heerlijke vrolijke friskleurige vaas.

Heb jij ook iets met deze stijl? Of hou je meer van strak en symetrisch ? Laat een reactie voor mij achter !

Fijne dag!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *