Hoewel niet elke generatie hiermee akkoord zal gaan, is in het huidige tijdperk een afstandsbediening of lichtknop vrijwel overbodig. Dit komt door de opkomst van allerlei interessante, maar soms ingewikkelde technologische snufjes.
Deze maken het leven in je thuis iets eenvoudiger, mits je weet hoe alles werkt uiteraard. Benieuwd welke snufjes er ondertussen al allemaal op de markt zijn? Hier vind je alvast de vijf leukste om te integreren.

Interactieve spiegels

Ooit al eens gehoord van spiegels waarin je niet alleen je look van de dag checkt, maar ook het weerbericht, je agenda en het nieuws.


Op die manier vervullen ze dus een dubbele functie in je interieur, terwijl ze ook een stijlvolle aanvulling op de uitstraling ervan kunnen zijn. Bovendien heb je de mogelijkheid info te bekijken terwijl je jezelf klaarmaakt om aan de dag te beginnen.

Slimme beveiligingssystemen

Ook de technologie omtrent beveiligingssystemen heeft niet stilgestaan. Van ultra slimme beveiligingscamera’s tot deursloten en bewegingssensoren die de veiligheid van je huis naar een hoger niveau tillen. Want ook al heb je reeds een stevige stalen deur als ingang van je stek, inbrekers worden er steeds slimmer op. Geluidssystemen zonder speakers

stalen deur

Geluidssystemen zonder de aanwezigheid van speakers klinkt absoluut niet logisch, maar de huidige technologie maakt het toch mogelijk.
Met de juiste achtergrondmuziek creëer je zo een rustige of net levendige sfeer, zonder dat speakers de uitstraling van je interieur verstoren. Bijvoorbeeld in de douche zijn deze allesbehalve handig, net zoals buiten wanneer de oppervlakte niet overdekt is.

Technologische meubels en accenten

Hoe handig zou het zijn als de meubels die je mooi vindt, ook nog eens extra praktisch zijn doordat er technologie in geïntegreerd is? Tegenwoordig is zelfs dat mogelijk.

Je stijlvolle salontafel die volledig bij je interieur past, heeft nu misschien ook een ingebouwde koelkast. Zo hoef je niet meer op te staan om een drankje of snack te nemen wanneer je hier plots zin in hebt tijdens het kijken van je serie. Daarnaast sluit je gietijzeren deur zich binnenkort misschien vanzelf vast bij het verlaten van je woning.

Digitale kunst en decoratie

Een laatste, en zeer creatieve manier om technologie te integreren in je woonomgeving, is kunst en decoratie.

stalen deur

De digitalisering maakt het mogelijk om bewegende beelden tegen je muur te hangen, of fotolijsten die je leukste plaatjes afspelen aan de hand van een diavoorstelling.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *