Thuisblijven het nieuwe loungen


De bank wordt aangepast aan het thuisblijven. Vanwege de gezondheidsmaatregelen is het uitgaansleven geminimaliseerd. We mogen uitsluitend op afspraak naar restaurants of bioscopen waardoor de spontaniteit verdwenen is. Thuisblijven wordt het loungen wat eigenlijk het nieuwe cocoonen is. Cocoonen is veilig wegkruipen in je eigen woning, muren om je heen, een warm zacht nestje voor jezelf. Loungen heeft wel een chiquere uitstraling. Het staat niet alleen voor veiligheid, maar ook voor onthaasten en relaxen.


Designbank


Bij design wordt een object vormgegeven op een manier waarbij het gebruik hiervan wordt bevorderd en verbeterd. Zo wordt er bij een design bank niet alleen aandacht besteed aan de uitstraling en functie van de bank. Een design bank voegt waarde toe vanwege de beleving en de identificatie van het product.

Zo is een design bank van een aanzienlijk hogere kwaliteit en wordt er bij het produceren ook rekening gehouden met het duurzame aspect. Een design bank biedt dus veel meer dan alleen een mooie vormgeving.

Goossenswonen.nl

Lounge bank

Het verschil tussen een lounge-bank van nu en de hangbank van vroeger is dat hij ook wel lekker zit, maar als je opstaat, is de bank van nu nog helemaal mooi in vorm.
Op meubelbeurzen presenteert elk designmerk een bank waarvan minstens één hoekelement een lang bed is.

Het heeft ook een naam gekregen een chaise longue. Verder zijn leuningen vaak verstelbaar en verplaatsbaar, en kun je de bank uitbouwen door er hockers aan te schuiven. De banken zijn er dus steeds meer op gebouwd om stijlvol te kunnen chillen thuis! En ze bieden nog meer luxe en comfort door alle nieuwe (technische) snufjes.

Goossenswonen.nl

Hocker

De poef is een hocker geworden. Hockers zijn laag, verplaatsbaar en multifunctioneel. Een hocker is een zitplek, bijzettafel en voetenbank. De Lounge past uitstekend bij de lage salontafel voor bij de bank. Want alles is laag bij de grond, dat is de grondwet van het loungen. Toch zijn er verschillen tussen een poef en een hocker.

Een poef is een zitkussen. Oorspronkelijk komen ze uit het Midden-Oosten en waren gemaakt van leer en dikwijls rijkelijk versierd met oosterse taferelen. Een hocker is een meubelstuk wat hoort bij een bankstel. Een hocker is een multifunctionele en praktische toevoeging aan een bankstel.

Het fijne van een hocker is dat je hem ook af en toe even in de hoek kan zetten als je ruimte nodig hebt.

Een hocker is dus ook een must have als je thuis even heerlijk wilt loungen!

Goosenswonen.nl

Daybed

En van deze laatste ben ik zelf fan! Een daybed. Een daybed is eigenlijk een kruizing tussen een bank en een bed. Een daybed heeft meestal maar 1 of geen leuningen aan de zijkanten. Ook heeft een daybed geen rugleuning.

Het is echt een bank waar je lekker even tussendoor op kunt chillen of een dutje op kunt doen. Ook ideaal als je thuis de ruimte hebt, en je wilt naast de bank ook nog een graag een luchtig object hebben waar ook gezeten kan worden. Zonder dat je meteen 2 banken hebt staan.

Bij ons thuis wordt het daybed gretig in gebruik genomen door de kinderen. Ik vind dit een goede lounge aanwinst voor in onze woonkamer!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *