Thuisvakantie

Thuisvakantie. Wat mij betreft het woord van 2020. Want wat hebben we het momenteel met zijn allen vaak over vakantie in eigen huis. Ongeveer 50% van alle Nederlanders schijnen dit jaar (maar) op vakantie te gaan, en de rest viert zijn vakantie dus in eigen huis. En ik behoor tot die 50% die thuis blijft.

Hawai tuinset OTTO.nl

Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen, dat wij sowieso al geen reizigers waren, dus het offer voelt voor mij niet zo groot. Ik hou er van om juist thuis het vakantie gevoel te creƫren. Zwembadje in de tuin, lekker eten, en af een toe een dagje weg. Mijn zomer van 2020 zal er ongeveer zo uit zien, en ik kijk er naar uit!

Dakterras

Al sinds wij wonen in de stad Groningen op deze plek waren wij ons er van bewust dat we een groot dakterras hadden met mogelijkheden. Een grote plek, op het zuiden, met uitzicht over de daken en de stad.

Ondanks dat we deze hotspot hadden gingen we er eigenlijk nooit zitten. Het terras fungeerde vooral als als was droog plekje.
Zitten deden we altijd beneden in onze kleine tuin. Totdat de thuisisolatie tijd aanbrak en we met zijn allen thuis kwamen te zitten.

Ik besefte dat een hele dag beneden in de tuin zitten -pal naast de trampoline- (waar de godganse dag ineens NIET schoolgaande kinderen sprongen) geen ideale plek meer was. We snakten naar rust!

make-over

Het boventerras bleek de perfecte uitval basis en kreeg voor de gelegenheid een make-over.

Over de oude grindtegels kwamen planken te liggen, en de oude verrotte meubels en de kapotte schutting gingen in de container. De schutting werd vervangen voor een zwarte schutting. (Deze planken koop je al behandeld, dus dat scheelt weer verven! )

Hier zie je een stukje van de verbouwing van afgelopen maand.

En toen was het af…..

thuisvakantie

Een heerlijke plek om lekker te kunnen relaxen! Planken op de grond voelt zo veel fijner onder de voeten dan grindtegels!

Maar een dakterras zonder groen is natuurlijk wat kaal, dus we haalden een palmboom ,en een paar citrus boompjes in huis. Ik wil er eigenlijk nog veel meer groen bij, maar ik wacht gewoon even rustig af totdat er een leuke tuincentrum aanbieding voorbijkomt.

thuisvakantie

Otto ligstoel

Ik ben van mening dat een project nooit te snel helemaal af hoeft te zijn, maar dat dit ook gerust mag groeien. We hadden al een paar stoelen staan, en dat vond ik eerst wel even prima zo. Maar even lekker in de zon liggen was er nog niet bij.

Ik besloot op zoek te gaan naar een ligstoel. Via webshop OTTO vond er eentje die niet te duur was. OTTO heeft een speciale tuinmeubelen categorie waar ook ligstoelen als deze te vinden zijn.

thuisvakantie

Voor de warme sfeer in de avond hing ik nog een lichtsnoer op. Deze lichtsnoeren zie je momenteel overal wel te koop.

TIP: Een buitenkleed doet het altijd ontzettend goed voor de sfeer!

OTTO Buitenkleden

thuisvakantie
OTTO
thuisvakantie
OTTO

Deze buitenkleden heb ik online gespot bij OTTO in de tuindecoratie categorie

Ik ga lekker genieten op deze zalige ligstoel! En een bijkomend voordeel, ik hoef er geen handdoekje op te leggen voor reservering!

Thuisvakantie 2020 is nu al een feestje!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *