Je kunt je woning op allerlei manieren inrichten. Jaarlijks zijn er weer verschillende trends
die je in huis kunt halen. Hier zit echter een nadeel aan: je raakt er soms snel weer op
uitgekeken. En dat is zonde! Het is een verstandigere keuze om een tijdloze inrichting te kiezen, in de woonkamer bijvoorbeeld. Zó lukt dat.

tijdloze inrichting

Neutrale kleuren in de woonkamer

Om bij een tijdloze uitstraling te blijven, helpt het om voor neutrale kleuren in de woonkamer te kiezen. Houd hier bijvoorbeeld rekening bij met de meubels die je kiest. Ga voor een Leolux bank in donkerblauw of -grijs, om maar iets te noemen. Dat gaat namelijk nooit vervelen.

Bellice Leolux

Niet alleen in de meubels, maar ook in de accessoires, vloeren en wanden kun je neutrale kleuren een rol laten spelen bij een tijdloze inrichting. Denk bijvoorbeeld aan wit, zand, beige, crème, bruin, grijs, groen en blauw. Zo zie je maar, er is alsnog veel keuze. Met neutrale kleuren in de basis kun je nog altijd een interessant interieur inrichten!

tijdloze inrichting
Witte basis

Minimalistische stijl past goed

Een minimalistisch interieur vormt een goede match met een tijdloze inrichting. Denk maar eens aan een Scandinavisch interieur, zonder poespas: zo’n look in huis verveelt eigenlijk nooit. Daarom is een minimalistische styling iets om aan te houden. Pas op met meubels en accessoires in felle kleuren of met andere opvallende bijzonderheden, want vaak zijn het juist die unieke eigenschappen die je na verloop van tijd niet meer zo interessant vindt. Zie de schoonheid in het eenvoud van minimalistischere items!


Klassieke stijl aanhouden

Waar trends vaak hypermodern zijn, kennen klassieke interieuritems ook nog altijd een plek. Het is daarom slim om voor die klassiekere stijl te kiezen, waar je minder snel op uitgekeken raakt. Zo zijn vintage meubelstukken niet voor niets nog altijd geliefd. Als je het liefst nieuwe spullen in huis haalt, ga je voor retro design – met een knipoog naar de stijl van vroeger. Het tijdperk kun je zelf het best bepalen. Al denken we in algemene zin vooral aan robuuste houten tafels, leren fauteuils, houten servieskasten en industriële eetkamerstoelen.

tijdloze inrichting


Persoonlijk interieur inrichten

Een laatste belangrijke tip die we je mee willen geven: houd je interieur persoonlijk! Als je bij jouw persoonlijke stijl blijft, is de kans immers ook klein dat je het snel weer zat bent. En jij kent jouw stijl nu eenmaal het best! Vertrouw daarom op de persoonlijke keuzes die je maakt rondom de interieurinrichting – zo voel je je het meest thuis in je woning.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *