Okergoud

“Okergoud” was de Flexa kleur van het jaar 2016. In die tijd zat ik in een pastel fase en was ik er nog helemaal niet aan toe. Maar nu mijn huis steeds meer neutraler en minder fel gekleurd is geworden, had ik steeds meer behoefte aan een warm alternatief.

Toen we de vloer grijs/blauw verfden werd het blauw van de muur eigenlijk een beetje flets. Een koel gekleurde vloer is heel mooi, maar in combinatie met andere koudere tinten kan het wat teveel worden.

 

Ik was op zoek naar een kleur wat perfect past bij lichtblauw/grijs. Geel was een goede match, maar ik wilde een geel die niet te warm oranje geel was maar een beetje matter. Een kleur geel die wat stoerder was en ook past bij ons jaren 30 huis.

Na wat zoeken op Pinterest kwam ik de kleur “okergoud” tegen. Een kleur die alles behalve knalgeel was maar bijna ingetogen te noemen.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *