Badkamertrends 

Als interieur liefhebber zie ik elk jaar wel bepaalde trends opduiken. Dit keer heb ik mij verdiept in de badkamer trends, en een paar hightlights voor je op een rijtje gezet!

De badkamer is eigenlijk al lang niet meer de praktische wasruimte van vroeger.

Steeds vaker nemen mensen badkamers en de badkamermeubels  mee in de sfeer van het huis.
Het mag een plek zijn die gezien mag worden, en waar je tot rust kunt komen. Een stukje wellness in je eigen huis.
En daarom zie je steeds vaker dat de sfeer van badkamers een stukje huiselijker wordt. Soms worden badkamers zelfs bij de slaapkamer getrokken en staat er ineens een bad vlakbij je bed! Juist dat blenden van je interieur met de  badkamermeubels zie je steeds meer.

Image by Jesse Bridgewater from Pixabay

Behang

Maar ook zie je dat tegels lang niet meer altijd nodig zijn. Je hebt tegenwoordig ook goede water afstotende verf die je kunt gebruiken in plaats van tegels. Juist de combinatie van beiden geeft een stukje luchtigheid aan je badkamer.

En zelfs het gebruik van behang is in de badkamer niet onmogelijk. Zelf hebben wij al 7 jaar lang behang in de badkamer. Als je behang gebruikt op een droge plek (dus niet direct bij een wastafel of douche) kan er helemaal niets misgaan.
En zorg natuurlijk wel dat  je ventilatie in orde is!

Zie hier mijn behang muur aan de achterzijde van de douche. Het behang komt niet direct in aanraking met water, dus er kan niets gebeuren.

Dit is een andere hoek in mijn badkamer waar ook in de kast behang zit. Dit behang zit er al 8 jaar keurig op.

Planten

Ook planten zie je steeds vaker opduiken in de badkamer. En behalve dat dit natuurlijk erg gezellig staat, gedijen planten ook heel goed in vochtige ruimtes. Je hebt alleen wel daglicht nodig om je planten te laten groeien! Heb je dit niet, gebruik dan kunstplanten.

Ronde spiegel 

Organische vormen zijn de trend en dat zie je ook terug in de badkamer. Steeds meer zie je ronde spiegels. En ook steeds vaker zie je spiegels met led verlichting  zoals op de foto hieronder. Helemaal handig, want je hebt geen extra lampjes nodig bij je wastafel!

Image by DarthZuzanka from Pixabay
Badkamerspiegel Rond LED Mat Zwart Best Design VenetiĆ« Nero via:  badkamerdepot.de

En de spiegels hebben dan vaak een gouden of een zwarte rand.

Kranen en douchekoppen 

Als laatste zie je steeds meer douche en kranen in een kleur. Waar vroeger kranen altijd messing kleurig waren, maakt dit nu plaats voor zwart en goud.

Image by Jesse Bridgewater from Pixabay
bron: www.westonebathrooms.com

Ook hier zie je  meerdere trends bij elkaar. Geen standaard tegel meer maar visgraat, natuurlijke materialen, en zwart stalen deuren. Dit alles gecombineerd met de ronde spiegel en de zwarte kranen.

De kunst met trends is altijd om er uit te pikken wat jou aanspreekt!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *