Verlichting in mijn huis

Verlichting speelt in ons huis een belangrijke rol. Ik hou niet zo van het praktische grote licht, ik hou er juist van om te spelen met kleine lichtbronnen. Vaak zijn dit doorsnee:

e27 led lampen die ik dan meestal in een lamp heb zitten waar je ook goed ziet. Tegenwoordig zijn led lampen namelijk zo mooi dat ze gezien mogen worden!

Zo heb ik een lampje van BY-BOO staan waar je de led lamp compleet ziet zitten.

verlichting

Lampje: Kruit&Kramer.nl

Deze lamp heeft een speciale zachte lichtdraden. Dit is belangrijk om op te letten, aangezien je er anders midden in kijkt en het al snel te fel is.TIP
kies in dit geval voor een sterkte vanaf 1,5 t/m 3,5W. Dit is echt een hele fijne sterkte voor lampen die je echt hebt puur voor de sfeer.

 

 

verlichting

House of nature decorations

In deze staande lamp zit zelfs maar een 1,8 W lamp. Dit is ongeveer vergelijkbaar met een kaars.

TIP Deze lampen zijn voordelig te bestellen via Budgetlicht

Eetkamer

Sinds kort heb ik ook een nieuw lichtplan bij de eethoek. Een grote glazen bol met spiegelglas. Ook een lamp waar je de led lamp goed zit zitten.

verlichting

Leenbakker.nl

Bij dit soort lampen waar het licht iets moeilijker doorkomt moet je er op letten dat de led iets sterker is. In deze lamp zit 4,5 W precies genoeg om voldoende licht te geven, maar niet te fel. Ik wilde graag een eetkamer lamp die je ook s’avonds aan kan laten als sfeerverlichting.

En je wilt natuurlijk ook niet dat je de lamp er heel duidelijk doorheen ziet en dat het ten koste gaat van de mooie glazen bol.

En ik koos een lange dunne lamp zodat de hele bol goed verlicht is.

Budgetlight.nl 5 W

Als extra ondersteuning van het licht heb ik in de hoek een moderne”Fatboy Tjoep” lamp geplaatst. Met een hoeklamp accentueer je de afmeting van een ruimte nog meer. En in dit geval geeft het een mooie warme gloed op de gele muur.

Deze moderne ledlamp is geïnspireerd op de vroegere TL lamp. Alleen dan is deze niet zo sterk. Als je aan de knop bovenop draait kan je het licht een beetje sturen. Juist de combinatie van beiden lampen vind ik zo leuk.

Werkkamer

Boven heb ik ook twee lampen hangen. Ook dit soort XXL lampen zie je steeds meer.

Gewoon de lampen zien puur zoals ze zijn. Deze lampen zijn aangesloten op een dimmer. Led lampen zijn dan wel soms wat knipperig, maar uiteindelijk blijft de lamp wel op een gewenste sterkte staan.

De lampen bij elkaar geven mijn huis een knusse uitstraling. En dat is wat we juist in koudere dagen heel goed kunnen gebruiken!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *