Een nieuw jaar betekent nieuwe trends op het gebied van interieur. Het landschap van wonen verandert en evolueert voortdurend, dus ook in 2024 kunnen we weer allerlei unieks verwachten. We zien bijvoorbeeld dat de drang naar duurzaam wonen alleen maar groter wordt, nu meer mensen in Nederland aandacht hebben voor duurzaamheid.

Ook wordt de behoefte aan multifunctionele ruimtes alsmaar groter, waardoor we vaker kiezen voor opklapbare meubels en aanpasbare indelingen. Hier staat een natuurlijk design en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout centraal bij.

Woontrends 2024
Hout en natuurlijke vormen

Kijk maar eens naar de collectie meubels van Emob. In dit artikel vertellen we je meer over de woontrends van 2024.

Organische vormen blijven een basis vormen in interieur

Een van de trends die we in 2024 in huis zien, is een woontrend die we direct vanuit 2023 meenemen: de trend van de organische vormen. Het grote verschil in het nieuwe jaar is dat deze mooie, zachte en ronde vormen een nog centraler plekje krijgen in onze interieurs.
Denk dus niet alleen aan ronde wanddecoratie en andere ‘kleine’ accessoires, maar ook aan grote fauteuils, tafels en modulaire banken in zachte vormen.

Woontrends 2024
organische vormen

Ook in andere ruimtes in huis zien we de organische trend terug. Eettafelstoelen lopen niet meer rechthoekig, maar rond af en verlichting? Ook daar zijn veel ronde vormen te ontdekken. Wat dacht je daarnaast van een rond aflopend bed?
Of van een mooi bad of een wastafel met zachte vormen? Combineer de organische vormen met zachte, neutrale kleuren zoals beige, lichtroze en lichtbruin. Kortom: er is van alles mogelijk met deze fijne woontrend én je kunt de trend in verschillende ruimtes toepassen.

Modulaire meubels in aanpasbare ruimtes in huis

Over die modulaire bank gesproken: aanpasbare meubels zijn sowieso helemaal hot in 2024. In een snel veranderende samenleving hebben we steeds meer drang naar verandering in onze leefruimte. Een ruimte moet meerdere functies hebben én gezellig zijn. Tel daarbij op dat we over het algemeen alsmaar kleiner wonen en je hebt dé oplossing: modulaire meubels, zoals een modulaire bank.

Woontrends 2024
modulaire bank

Dit soort aanpasbare meubels zijn ideaal in kleinere ruimtes, waarbij je bijvoorbeeld van een bank een bed kunt maken en van een modulaire bank twee fijne fauteuils.
Er is van alles mogelijk binnen deze trend, waardoor je verschillende soorten interieur ermee kunt inrichten. Ook de ruimtes zelf zijn vaker aanpasbaar met bijvoorbeeld verplaatsbare wanden, zodat ze gemakkelijker kunnen worden aangepast naar verschillende behoeften.

Meer kunst in huis: tover je woonkamer om tot atelier

Een andere opvallende trend is een hele bijzondere: in het nieuwe jaar gaat kunst een belangrijke rol spelen in onze leefomgeving. Het is met name de woonkamer die omgetoverd mag worden tot een ware kunstgalerie of een echt atelier.
Denk aan het toevoegen van mooie, grote schilderijen van diverse kunstenaars, maar ook aan het experimenteren met kleuren, prints en allerlei accessoires. Des te kunstzinniger, des te beter.

Woontrends 2024
kunst

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Ga voor een rustig interieur wat betreft meubels en leg de nadruk op kunst aan de muur. Maak bijvoorbeeld een mooie gallery wall met verschillende kunstwerken of ga voor een opvallend beeld of ander staand kunstwerk.
Met meerdere kunstwerken zorg je voor een chaotische maar stijlvolle look. Ga je liever voor wat meer subtiliteit? Eén groot opvallend kunstwerk aan de muur is ook een echte aanrader binnen deze trend.

Natuurlijk wonen blijft ook populair in het nieuwe jaar

In de afgelopen jaren gingen we al meer dan eens voor een interieur met veel natuurlijke elementen. Sinds de pandemie hebben we helemaal geleerd hoe rustgevend en fijn de natuur voor ons is. Het zorgt voor meer ontspanning in huis.

natuurlijk interieur


Daarom zien we ook in 2024 het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in huis terug.
De nadruk hierbij ligt op de jaren 70 van de vorige eeuw, toen houten meubels, retro kleuren en verschillende soorten materialen niet meer weg te denken waren uit huis.

Woontrends 2024
Jaren 70 stijl

In 2024 kun je dus nog heel goed gaan voor een interieur waarin houten meubels de boventoon voeren. Combineer licht hout met mooie beige of juist aarderode tinten voor een evenwichtig geheel.
Wat ook heel goed staat binnen een natuurlijk interieur zijn planten, heel veel planten.
Ga voor verschillende soorten planten, zoals hangplanten, grote planten, cactussen, kleine planten en meer.
Neem een kijkje tussen de meubels van Emob om een natuurlijk interieur te maken. Daar vind je ook volop inspiratie voor de andere woontrends voor 2024.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *