Vloerkleed

Een vloerkleed in de badkamer is misschien niet het eerste waar je aan denkt. vloerkleedjes van badstof of katoen zie je nog wel eens voorbij komen in een natte ruimte. Maar een echt vloerkleed zie je er toch wat minder vaak liggen.

Maar waarom eigenlijk niet ? Zo’n echt kleedje staat toch heel gezellig, en het kan een badkamer net even dat stukje sfeer geven!

Instagram

Ik zag voor het eerst een vintage vloerkleed liggen in de badkamer van “Sproet in huis” op Instagram. (volg tip!)

vloerkleed

Davina heeft een mooie moderne badkamer. Maar door het gebruik van zo’n oud persje krijgt de badkamer net even een stukje meer warmte.

vloerkleed

Zonder kleedje zou de badkamer een heel ander uitstraling hebben. En buiten dat, het is natuurlijk ook heerlijk warm aan de voeten zo’n zacht kleed!

 

bron: mad about the house

 

Ook hier zie je het kleed meteen een huiselijk sfeer geven, in een vrij basic ruimte met veel donkere kleuren.

 

bron: Amber interiors

En ook hier in deze badkamer zie je hoe zo’n kleed prachtig uitkomt op de witte vloer.

Kringloopwinkel

Nu had ik inmiddels genoeg inspiratie opgedaan om een oud vloerkleed te willen in mijn eigen badkamer. Ik besloot om elke dag even te gaan kijken in de kringloopwinkel. In de kringloopwinkels waar ik kom liggen eigenlijk altijd wel een paar oude kleedjes.

Na een week was het raak, en vond ik een heel mooi kleed. Precies het goede formaat, en met een blauw tint erin wat weer past bij onze blauwe muur.

vloerkleed

Ik hoorde al van een vloerkleden kenner die ook in de kringloop aanwezig was, dat het een echt handgemaakt kleedje was. Toch weer een beetje specialer dan een kleed uit de fabriek.

Een prachtig oud handgemaakt kleed voor een klein kringloopprijsje. Daar wordt ik blij van!

De badkamer is nu echt af.

Fijne avond!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *