Badkamer

1 van de fijnste plekjes in huis is voor mij toch wel de badkamer. Het is voor mij de plek waar ik aan het einde van de dag even lekker tot rust kom onder de douche of in bad. Ik heb de badkamer dan ook altijd een hoge prioriteit gegeven qua comfort en styling in de huizen waar wij woonden. Een wellness gevoel in je eigen huis is toch heerlijk ?

Low budget

We hebben er altijd voor gekozen om de badkamer zo voordelig mogelijk op te knappen. Tegeltjes van dumpzaken, behangetjes uit de SALE, en wastafel van de kringloop.

badkamer

De badkamer in 2015, het was zelfs even decor voor de Zeeman folder! (en de enige foto die ik nog had van de hele badkamer voor de verbouwing ! )

Het was jaren lang een hele fijne badkamer. Maar helaas kwamen er toch na 6 jaar al wat gebreken. We hadden last van slechte ventilatie, schimmel, en stukjes muur waren afgebrokkeld door een doorbraak.

badkamer

Andere kant van de badkamer. De kast heb ik destijds behangen .

Bad

we hadden een groot bad. Maar deze stond eigenlijk best in de weg. En omdat we op een andere plek in huis (na de doorbraak naar extra ruimte) nog een bad hebben gekregen, hebben we er voor gekozen het bad weg te doen.

Een prachtig bad, maar het nam veel ruimte in.

De kast met handdoeken is meteen weer vrij gekomen om goed bij te kunnen.

In het plafond is vervangen. Er zat nog oud riet in uit de jaren 30

Na het verwijderen van het plafond kon het meteen geïsoleerd worden. De tegelvloer lijkt zo nog prima, maar was in 1 hoek flink beschadigd door een doorbraak die we maakten een paar jaar geleden. Dus er moest een andere oplossing komen.

badkamer

De muren werden gestuced en op de plek waar de wastafel ooit was komt de verwarming.

De hele badkamer is wit behalve 1 stuk muur. We kozen ervoor om dit de accent muur te laten zijn. De kleur is van Flexa: Denim Drift

Egaline vloer

We besloten de vloer te gieten met egaline. Een soort dun cement, maar dan heel snel drogend. Na 2 uur kan je er al over lopen! Mijn voorkeur ging uit naar een gietvloer, maar dit is best aan de prijs. Egaline was plan B.

 

De badkamer kast is van IKEA.

badkamerEgaline is niet mooi genoeg en geschikt om onbehandeld te laten. Het oppervlakte is poreus en vocht trekt er snel in. Verven zou een mogelijkheid zijn, maar heeft als risico dat dit snel kan slijten.

Vinyl

We kozen voor Vinyl. Met vinyl heb je een redelijk low budget oplossing voor de gietvloer look. De vloer in zijn geheel heeft nu 300euro gekost incl. leggen. De wit/grijze kleur vloer kochten wij bij Kwantum. Een gladde vloer heeft geen voegen, en is dus makkelijk te reinigen. We kozen voor een lichtgrijze tint. Een lichte vloer lijkt ruimtelijk.

Hier wordt het kastje nog even zorgvuldig gemonteerd (-;

Ik koos ervoor om bamboe kleurig blad op het kastje te zetten. Dit geeft een beetje warmte in de badkamer. En is ook mooi te combineren met planten.

Het resultaat

En met de nieuwe vloer kwam er een einde aan de verbouwing ! En dit is het resultaat geworden:

De mooie oude Raak lamp centraal als lamp

Thema groen en goud

Het frisse blauw wordt weer warmer door de planten, en het bamboe

De douche cabine heeft alleen een nieuwe deur gekregen

Het bloemetjes behang is vervangen door strakker grafisch behang van Karwei. Dit behang heeft een goud lijntje. Dit heb ik weer terug laten komen in de gouden bloempotjes

De spiegel is een spiegel met lamp in 1! Super handig, en het staat ook nog eens heel leuk. Wij kochten hem hem bij IKEA.

De kast met behang heb ik zo gelaten. Kon het niet over mijn hart verkrijgen om mijn mooie kraanvogeltjes eruit te halen ! Ik heb dit 6 jaar geleden behangen met behang “Royal dutch” via Behangwereld.nl

De vloer heeft een grijze melange. Dit vond ik het mooiste, het geeft een beetje een stoere beton look.

Wij zijn blij met het resultaat. Een badkamer voor een betaalbare prijs. Een heerlijke plek om te zijn, en bij te komen van een drukke dag!

Fijne dag!

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

6 Comments

Suus

Heb je dus vinyl ( zeil) over de vloer gelegd? Geplakt?
En het behang? Kan dat met vocht/damp?
Super mooi geworden!

redactie

Hoi Suus! Ja we hebben Vinyl / zeil over de vloer gelegd. Dit is alleen bij de randen geplakt. Het vinyl gedeelte is geen nat gedeelte dus heeft weinig te lijden. Ook het behang is op een stuk waar geen douche of kraan in de buurt zit. Ook dan is het prima te doen. Wij hebben al 6 jaar behang in de badkamer , en nog geen spoortje waterschade! Dank je wel voor het compliment!

Lotje

Hebben jullie de tegels van de muur gehaald en daaroverheen gestuct? En egaline hebben jullie dat zelf gedaan? Ik neem aan dat als jullie het bad nog hadden jullie niet voor de vinyl vloer gekozen hadden Ivm vocht? Wij zijn ook op zoek naar een goedkope manier om onze badkamer op te knappen. Met jonge kinderen en twee zoons vind ik het gewoon zonde van m’n geld anders. Wat waren jullie totaal kwijt?

redactie

De tegels waren al van de muur, we hebben alleen de oude structuur muur glad laten stucen. Dit heeft rond de 300euro gekost. De egaline was 100euro, dit hebben wij zelf gedaan. Dit is wel een precies klusje! Kan ook mislukken! (maar mijn man heeft bouw ervaring) Ik zou met bad denk ik inderdaad minder snel gekozen hebben voor vinyl ivm de kinderen (die maken een water ballet als ze in bad gaan) zonder kinderen had ik het wel aangedurfd. Zou dan toch een beetje bang zijn dat er teveel water bij de randen/plinten komt en dat de lijm loslaat op den duur. De badkamer (exclusief douche cabine en tegels dat was al) was rond de 1000 euro ikea wastafel, stukadoor, vloer , kraan en verf

Lotje

Mooi geworden hoor, en een mooi budged. Het hoeft dus niet gelijk 10.000 minimaal te kosten. Hebben jullie nog betoncire overwogen? Ik zit daar aan te denken, maar maakt het volgens mij wel weer kostbaar.

redactie

Hebben we niet overwogen! Dit was voor ons praktisch het best haalbare ook om zelf te kunnen doen…Dank voor compliment! (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *