Wandgrote afbeelding in de slaapkamer

Een prachtige vorm van behang vind ik een wandgrote afbeelding. Ook wel eens fotobehang genoemd. Terwijl het niet eens perse een foto hoeft te zijn noemen ze dit toch vaak zo.

Een wandgrote afbeelding vult -zoals de naam al zegt- de complete wand met 1 afbeelding. En dus niet een printje wat zich herhaald zoals bij gewoon behang.

Het voordeel van wandgroot behang is dat het veel minder druk oogt, en het direct een groot gebaar maakt op een muur. Een prachtige grote afbeelding is meteen als een kunstwerk in een ruimte.

wandgrote afbeelding
MUSEUM307403 Eijffinger

1 rol is voldoende

Bij fotobehang heb je maar 1 rol behang nodig. Je betaalt daar dan ook wat meer voor dan voor een normale behang rol, maar je kunt er dus een complete muur mee behangen.


Hoe groot deze afbeelding wordt kies je zelf. De afbeeldingen zijn er vaak in een paar maten, en je kijkt van tevoren welke maat het beste past op jouw muur.

Soms kan dit betekenen dat er wat van je afbeelding af moet, of dat je aan beide kanten wat ruimte over hebt, maar dat is helemaal niet erg. Je moet het zien als een kunstwerk, en dit hoeft niet altijd muur vullend te zijn.

Slaapkamer

Onze slaapkamer had een dikke OSB plaat als muur. Deze muur had zeker charme, en posters stonden er leuk op, maar het voelde tegelijkertijd ook altijd een beetje onaf. Het werd tijd voor een make-over!

Lush Lagoon Blush Blue van Eijffinger

Ik koos uit de allernieuwste collectie de Lush Lagoon_blush blue van Eijffinger een hele grote wandvullende afbeelding.

De grootste versie, want onze muur is ongeveer 3 bij 3 meter, en het mooiste vind ik in dit geval dat de muur compleet gevuld is.

Het afknippen is heel gemakkelijk. De baan wordt aangegeven met een lijn.

En het opplakken gaat hierdoor heel overzichtelijk. Je hoeft alleen de muur in te smeren met behangplaksel, en dus niet het behang zelf. HOERA geen behangtafel nodig!

Het eindresultaat

Het eindresultaat is zo mooi!! Alsof de muur tot leven is gekomen. Omdat we de gehele muur hebben gepakt inclusief het witte strookje wat links zat, lijkt de kamer ook meteen een heel stuk ruimer!

wandgrote afbeelding

Bijna zonde om er een bed voor te zetten! Gelukkig piepen de vogels net boven de bedrand uit!

wandgrote afbeelding

Het behang heeft een koele groen blauwe vleug. Om dit geheel in combinatie met de witte vloer niet te koud te laten lijken, heb ik het gecombineerd met warme goudtinten en bamboe materialen.

Het dekbedovertrek met wafels had ik al deze komt van de HEMA.

wandgrote afbeelding

De grote witte lantaarn lamp komt uit de VT Wonen collectie. Het aaplampje op de grond en de bamboe bloempot op poten komen van de XENOS.

Een heerlijke ruimte om tot rust te komen!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *