Wandtegels 

Toen wij onze keuken aan het verbouwen waren kwam ik al snel op een wandtegel dilemma.  Waar kan ik uit kiezen?  Doordat ik veel woonprogramma’s kijk, en veel woon inspiratie van Instagram haal, had ik al een beetje een idee wat ik mooi vond en wat de huidige trends zijn. Ik geef je mijn favoriete top 8 tegel  van de tegeltrends 2019/2020!

1

Natuurlijke trend/houtkleur

De natuurlijke trend is momenteel helemaal in. Dit ook wat we zien in deze prachtige Regendouche badkamer.  Houten muurtegels, het lijkt hout, maar het is toch echt van steen.

2

Portugese tegels

Deze tegels blijven toch ook wel mijn favoriet. Kleurrijk, origineel en vrolijk. En als je in een oud jaren 10/ of 30 huis woont een perfecte match bij deze bouwstijl. Maar het is ook een manier om een beetje oud karakter in een nieuwbouw woning te brengen.

bron: tegeldepot.nl

3

Ambachtelijke look tegeltjes  

Alsof ze stuk voor stuk met de hand gemaakt zijn. Ambachtelijke tegels met ruwe look. Deze tegels zijn ideaal voor als je een beetje karakter wilt aanbrengen in je keuken. Het past helemaal in de “back to basic” interieur trend die op dit moment gaande is.

bron: tegeldepot.nl

4

Een vleugje goud in het interieur is helemaal in. Als je het als  accent gebruikt is dit een prachtige blikvanger.

wandtegels

bron: tegeldepot.nl

5

Geometrische tegel

Geometrische tegels zien we ook steeds meer. Tegels die een honingraad vorm hebben bijvoorbeeld, of een vissen schub.

6

Marmer 

Marmer blijft toch een trend waar ik blij van blijf. Fris, en tijdloos. Mooi voor op de vloer, maar ook op de wand. En als je het combineert met bijvoorbeeld licht hout, of zwart, blijft het een mooi accent zonder dat het “to much” wordt.

wandtegels
bron; tegeldepot

7.

Het basic witte tegeltje. Dit is echt een super budget vriendelijke tegel met een groots effect. Door de voegen grijs te maken geef je een muur een mooi industrieel/vintage effect. Dit is wel één van mijn favorieten!

8

Metro tegels 

En als laatste de “metro tegel” een tegel die al jaren mee gaat, maar die we nu ook weer steeds vaker terug zien in de keuken en de badkamer. Het leuke van deze tegel is o.a. dat ze vaak niet zo duur zijn, en dat je ze op verschillende manieren kunt leggen/plakken.

wandtegels
bron: tegeldepot

Zelf heb ik er ook voor gekozen om deze simpele tegel te plaatsen in onze nieuwe keuken. Door ze horizontaal te plaatsen bewaar je rust. En als je keuken niet al te groot is, is dit een verstandige keuze.

wandtegels

Voor vergelijkbare tegels als deze zie Tegeldepot.nl

bron: tegeldepot.nl

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *