Koele tinten

Toen we de vloer grijs/blauw verfden werd het blauw van de muur in combinatie met de witte bank ineens een beetje flets. Een koel gekleurde vloer is heel mooi, maar in combinatie met andere koudere tinten kan het wat teveel worden. Er mocht wel wat meer warmte in de kamer komen.

Okergoud

Na wat zoeken op Pinterest kwam ik de kleur “okergoud” tegen. Een kleur die alles behalve knalgeel was maar bijna ingetogen te noemen.

“Okergoud” was dé Flexa kleur van het jaar 2016. In die tijd zat ik in een pastel fase en was ik er nog helemaal niet aan toe. Maar nu mijn huis steeds meer neutraler en minder fel gekleurd is geworden, had ik meer behoefte gekregen aan een warm alternatief, en werd “okergoud” ineens toch een optie.

Deze kleur was stoer en niet te fel. Ik zag de inspiratie foto’s en ik was om!

 

bron: Flexa

Ik koos voor de Extra Mat variant van de Flexa Pure verf serie. Ik had al goede ervaring met deze lijn, goede dekking en goed afneembaar.

okergoud

Ik heb over het behang geverfd. De muur onder het behang was namelijk niet helemaal vlak. Met behang zou de verf in dit geval mooier uitkomen over het behang dan zonder.

Het behang was glad en zonder een reliëf. Ook zijn er geen duidelijke overlap naden dus verven was een goede optie.

Na 2 lagen en 2 uurtjes rollen was de klus geklaard. Het was inmiddels donker en het eerste warme effect van deze prachtige kleur was meteen al zichtbaar.

Maar met daglicht weer zo anders. Eigenlijk geeft deze kleur elk moment van de dag zijn eigen kleurtint af.

Soms een beetje richting karamel kleur.

okergoud

Dit poten tafeltje is van Kruit en Kramer

En soms weer meer goud.

okergoud

Een kleur waar ik nog eindeloos mee kan gaan combineren! De muur gaat ook zeker niet altijd zo niet leeg blijven….Wordt vervolgd!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *