Heb je een woonverzekering Univé op het oog, maar weet je nog niet zo goed wat hier allemaal binnen valt?
Het is afhankelijk van de verzekering die je hebt afgesloten wat er gedekt wordt in het geval van schade.
Zo heb je bijvoorbeeld een opstalverzekering en een inboedelverzekering, welke allebei op een andere manier in actie komen.

Voordat je daadwerkelijk een verzekering kan afsluiten, moet je dus goed weten welke je nodig hebt voor jouw woning en wat hierin verzekerd is. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

De fysieke structuur van de woning

Met een woningverzekering kan je in eerste instantie de woning zelf verzekeren. Hiervoor kan je de opstalverzekering afsluiten.

Deze dekt de schade aan alles wat permanent verbonden zit aan de woning. Ook de fysieke structuur is hierin opgenomen, zoals de ramen, het dak en de vloeren. Als er een brand uitgebroken is, een storm is langs gekomen of er een lekkage is ontstaan, kan het een flink bedrag kosten om alles te repareren of vervangen.
Juist hier heb je een verzekering voor nodig. Deze kan namelijk helpen om de financiële kosten te dragen, zonder dat je in de problemen komt. Het huis zelf is niet het enige waar je aan kan denken.

Je kan namelijk ook de inboedel verzekeren tegen rampen. Denk hierbij als eerste aan meubels. Ongetwijfeld heb je een groot aantal meubelstukken in verschillende ruimtes staan.

verzekeren


Deze kunnen veel geld gekost hebben, zeker als ze antiek zijn. Alle meubelstukken vallen in feite onder de dekking van de verzekering. Je kan deze dus gewoon vervangen of repareren indien nodig.

Andere bezittingen in de dekking

Ook alle elektronica is hierin meegenomen. Een elektronisch apparaat kost over het algemeen veel om te vervangen, dus het stelt je gerust als de verzekering jou hierbij helpt.
En wat dacht je van jouw kledingstukken? Die volle kledingkast mag dan in de loop der jaren zijn aangevuld, waardoor je er wellicht geen erg in hebt hoeveel geld hierin gestoken is, maar het is wel iets waar je een vergoeding voor kan verwachten.


verzekeren

Zo kan je jouw garderobe weer aanvullen, zonder dat je financiële zorgen krijgt. Zo ook voor alle boeken, CD’s, dvd’s en speelgoed.
Alles wat je het liefste niet wilt missen kan meegenomen worden in de verzekering als je dit vooraf op een lijst hebt gezet. De inventarislijst moet voorkomen dat je iets over het hoofd ziet.

Ander apparatuur ook meegenomen

En heb je eigenlijk ook al nagedacht over het witgoed en alle keukenapparatuur? Het zijn dingen die vanzelfsprekend zijn, tot er wat mee gebeurt.
Als apparaten onverhoopt defect raken, om welke reden dan ook, kan je deze opgeven aan de verzekering.

verzekeren


In dit geval krijg je een vergoeding om het apparaat te repareren. Indien deze vervangen dient te worden, krijg je ook een bepaald bedrag.
Blijf wel opletten welke dekking en polisvoorwaarden je hiervoor hebt afgesloten. Het kan zomaar zijn dat je toch een bedrag extra betaalt bij het indienen van een schadeclaim.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *