Heb je een traplift nodig in huis? Dit kan al gauw een vrij prijzige investering zijn. Gelukkig kun je op verschillende manieren geld besparen, om de aanschaf van de traplift toegankelijker te maken. Lees verder voor slimme tips.

Trapliften vergelijken

Het is verstandig om verschillende trapliften met elkaar te vergelijken. De ene traplift is immers (veel) voordeliger dan de andere traplift.
Kies voor een eenvoudige traplift om minder uit te hoeven geven.
Let wel, de traplift moet natuurlijk wel passen bij de trap en woning: dit telt absoluut mee.
Ook is het belangrijk dat de traplift comfortabel is in gebruik, wat per persoon verschilt. Traplift vergelijken helpt je op weg, waarbij je kijkt naar het aanbod van verschillende Nederlandse leveranciers van trapliften. Vergelijk type traplift, service en kwaliteit, om een doordachte keuze te maken.
Op die manier neem je alle onderdelen mee in je zoektocht: prijs, maar net zo goed gebruiksgemak.

traplift


Traplift huren of kopen

Bij een traplift denk je waarschijnlijk snel aan kopen. Maar het is ook een mogelijkheid om een traplift te huren, bij https://www.handicare-trapliften.nl/.
Dit kan voordeliger zijn, zeker wanneer de traplift maar voor een bepaalde periode nodig is. Verder is het wellicht makkelijker om maandelijks een klein bedrag kwijt te zijn, dan direct een groot bedrag te betalen.
Bij langdurig gebruik van een traplift is het vaak voordeliger om de traplift te kopen.
Zo hoef je immers, maar eenmalig een bedrag te betalen, en geen maandelijkse kosten te maken. Probeer op die manier af te wegen wat de beste optie is. Soms is ook een betaling in termijnen mogelijk, bij het kopen van een traplift – dat is nog een mogelijkheid om mee te nemen in je besluit.

Tweedehands traplift

Er is een ruime markt voor tweedehands trapliften, die voordeliger zijn in de aanschaf dan nieuwe trapliften.
Uiteraard voldoen deze trapliften nog gewoon aan de veiligheidsnormen, zeker als je de traplift koopt bij een officiële verkooppartij.
Vaak krijg je dan zelfs garantie op de traplift, voor bijvoorbeeld een jaar. Ook kan er een nieuwe rail bij een tweedehands traplift zitten, zodat de lift weer goed is afgestemd op de trap in je woning.

traplift


Dit maakt dat de trap goed loopt, van boven naar beneden en andersom. Het is immers belangrijk dat de trapliftrail precies aansluit op de trap.

Gratis advies

De installatie van een traplift is best ingewikkeld. Denk er daarom aan om gratis advies te ontvangen, waarbij een professional langskomt om te bekijken welke traplift in jouw woning past en hoe de installatie er idealiter uit komt te zien.
Dit wordt doorgaans gedaan bij goede verkooppartijen, waarbij het vervolgens ook direct makkelijker is om de lift te bestellen.

Traplift vergoeding

Het is vaak mogelijk om een traplift vergoeding aan te vragen. Dit kan op verschillende manieren, die de moeite waard zijn om uit te zoeken. Zo is er een traplift vergoeding via Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook een pgb vergoeding (persoonsgebonden budget) is een mogelijkheid.

En dan is er nog de blijvers lening, speciaal voor ouderen die de woning willen aanpassen om langer thuis te blijven wonen. Nu is het wel zo dat het regelen van de vergoeding wat tijd in beslag kan nemen.
Zo verloopt de vergoeding via Wet maatschappelijke ondersteuning en de pgb vergoeding via de gemeente, die een aantal weken de tijd nodig heeft om het verzoek te verwerken.
Houd hier rekening mee bij de aanvraag. Maar het is ook prettig om na afloop van de installatie nog een bedrag terug te krijgen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *